1
Začněte s přípravou karbanátků. Kilo brambor dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut doměkka. Sceďte, přendejte do mísy a rozšťouchejte.
2
Přidejte tuňáka, petrželku a vejce a důkladně promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a prohněťte do kompaktní hmoty. Z ní vytvořte 20 karbanátků, které budou držet dobře pohromadě.
3
Osmažte je ve vyšší vrstvě oleje – 2 minuty z každé strany. Tuk nechte okapat na papírové utěrce.
4
Zbylé brambory na kaši oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Pak je sceďte, rozšťouchejte a spolu s mlékem a máslem našlehejte do hebké kaše.
5
Hrášek 1–2 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Podávejte společně – karbanátky s kaší a hráškem.
1
Začněte s přípravou karbanátků. Kilo brambor dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut doměkka. Sceďte, přendejte do mísy a rozšťouchejte.
2
Přidejte tuňáka, petrželku a vejce a důkladně promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a prohněťte do kompaktní hmoty. Z ní vytvořte 20 karbanátků, které budou držet dobře pohromadě.
3
Osmažte je ve vyšší vrstvě oleje – 2 minuty z každé strany. Tuk nechte okapat na papírové utěrce.
4
Zbylé brambory na kaši oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Pak je sceďte, rozšťouchejte a spolu s mlékem a máslem našlehejte do hebké kaše.
5
Hrášek 1–2 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Podávejte společně – karbanátky s kaší a hráškem.