Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaná treska s ratatouille
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaná treska s ratatouille

Grilovaná treska s ratatouille

Grilovaná treska s ratatouille
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Francouzská
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kmín mletý 1 člž
  • Treska tmavá 500 g
  • Hřebíček mletý 1 člž
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Pepř 1 člž
  • Sůl 1 člž
  • Feta 1 ks
  • Koriandr čerstvý
  • Lilek 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Rajčata loupaná v plechovce 400 g
  • Cuketa 4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Vinný ocet 1 plž
  • Olej olivový
  • Kmín mletý 1 člž
  • Treska tmavá 500 g
  • Hřebíček mletý 1 člž
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Pepř 1 člž
  • Sůl 1 člž
  • Feta 1 ks
  • Koriandr čerstvý
  • Lilek 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Rajčata loupaná v plechovce 400 g
  • Cuketa 4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.

Příprava

1
Filety z tresky tmavé omyjte a osušte papírovou utěrkou. Smíchejte kmín, hřebíček, sůl, sladkou papriku a pepř a rybu v této směsi obalte z obou stran. Na rozpáleném grilu nebo pánvi osmažte filety doměkka.
2
Lilek nakrájejte na plátky, osolte je a nechte je vypotit. Mezitím si připravte ostatní zeleninu. Paprice odřízněte stopku a nakrájejte ji na kostky. Cuketu omyjte, osušte a na obou stranách odřízněte konec. Nakrájejte ji na podobné kostky jako papriku. Lilek omyjte, osušte a nakrájejte na kostky jako ostatní zeleninu.
3
Připravte si větší hrnec, v němž rozehřejete olivový olej. Přidejte nakrájený lilek a opékejte do měkka. Potom lilek vyjměte, přidejte pár kapek oleje a zprudka osmahněte cukety. Následně je vyjměte a opakujte celý postup s paprikami.
4
Když máte všechnu zeleninu připravenou, do stejného hrnce přidejte olivový olej a opékejte cibuli spolu s česnekem. Za stálého míchání přidejte ocet, cukr, nasekaná rajčata a nadrobno nakrájenou bazalku. Postupně přidávejte všechnu zeleninu, dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte a vařte ještě 5 minut.
1
Filety z tresky tmavé omyjte a osušte papírovou utěrkou. Smíchejte kmín, hřebíček, sůl, sladkou papriku a pepř a rybu v této směsi obalte z obou stran. Na rozpáleném grilu nebo pánvi osmažte filety doměkka.
2
Lilek nakrájejte na plátky, osolte je a nechte je vypotit. Mezitím si připravte ostatní zeleninu. Paprice odřízněte stopku a nakrájejte ji na kostky. Cuketu omyjte, osušte a na obou stranách odřízněte konec. Nakrájejte ji na podobné kostky jako papriku. Lilek omyjte, osušte a nakrájejte na kostky jako ostatní zeleninu.
3
Připravte si větší hrnec, v němž rozehřejete olivový olej. Přidejte nakrájený lilek a opékejte do měkka. Potom lilek vyjměte, přidejte pár kapek oleje a zprudka osmahněte cukety. Následně je vyjměte a opakujte celý postup s paprikami.
4
Když máte všechnu zeleninu připravenou, do stejného hrnce přidejte olivový olej a opékejte cibuli spolu s česnekem. Za stálého míchání přidejte ocet, cukr, nasekaná rajčata a nadrobno nakrájenou bazalku. Postupně přidávejte všechnu zeleninu, dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte a vařte ještě 5 minut.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.