Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí sekaná se sýrem
Albert logoAlbert logo
  • Domácí sekaná se sýrem

Domácí sekaná se sýrem

Domácí sekaná se sýrem
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mleté maso hovězí 500 g
  • Mleté maso vepřové 250 g
  • Cheddar bloček 200 g
  • Houska 2 ks
  • Mléko 150 ml
  • Cibule 1 ks
  • Vaječný bílek 2 ks
  • Vejce 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Majoránka sušená 1/2 hrs.
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Pepř 1 člž
  • Sůl 2 člž
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Brambory typu C 500 g
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Máslo 100 g
  • Mleté maso hovězí 500 g
  • Mleté maso vepřové 250 g
  • Cheddar bloček 200 g
  • Houska 2 ks
  • Mléko 150 ml
  • Cibule 1 ks
  • Vaječný bílek 2 ks
  • Vejce 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Majoránka sušená 1/2 hrs.
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Pepř 1 člž
  • Sůl 2 člž
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Brambory typu C 500 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 100 °C.
2
Housky nakrájejte na kostky a namočte do mléka.
3
Připravte si větší mísu a vložte do ní maso. Cibuli nasekejte co nejjemněji a přidejte k masu. Sýr nahrubo nastrouhejte, dále do mísy prolisujte česnek, vyklepněte vejce, přidejte bylinky a koření. Po chvíli je vyždímejte a přidejte do masové směsi.
4
Všechno důkladně promíchejte (nejlépe rukama) a dejte na chvíli odležet do chladu.
5
Z masa vytvarujte jednu větší nebo dvě menší šišky. Pěkně maso „splácejte“ rukama k sobě, aby drželo pohromadě.
6
Přendejte na plech, pomažte bílkem, podlijte trochou vody a pečte 1 hodinu. Poté zvyšte teplotu v troubě na 160 °C a pečte ještě 30 minut dozlatova.
7
Oloupané brambory uvařte v osolené vodě. Sceďte, přidejte máslo, ohřátou smetanu, lžičku soli a rozšťouchejte nebo rozmíchejte ručním šlehačem dohladka.
1
Troubu předehřejte na 100 °C.
2
Housky nakrájejte na kostky a namočte do mléka.
3
Připravte si větší mísu a vložte do ní maso. Cibuli nasekejte co nejjemněji a přidejte k masu. Sýr nahrubo nastrouhejte, dále do mísy prolisujte česnek, vyklepněte vejce, přidejte bylinky a koření. Po chvíli je vyždímejte a přidejte do masové směsi.
4
Všechno důkladně promíchejte (nejlépe rukama) a dejte na chvíli odležet do chladu.
5
Z masa vytvarujte jednu větší nebo dvě menší šišky. Pěkně maso „splácejte“ rukama k sobě, aby drželo pohromadě.
6
Přendejte na plech, pomažte bílkem, podlijte trochou vody a pečte 1 hodinu. Poté zvyšte teplotu v troubě na 160 °C a pečte ještě 30 minut dozlatova.
7
Oloupané brambory uvařte v osolené vodě. Sceďte, přidejte máslo, ohřátou smetanu, lžičku soli a rozšťouchejte nebo rozmíchejte ručním šlehačem dohladka.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 50 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 22 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 50 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.