1
Troubu předehřejte na 100 °C.
2
Housky nakrájejte na kostky a namočte do mléka.
3
Připravte si větší mísu a vložte do ní maso. Cibuli nasekejte co nejjemněji a přidejte k masu. Sýr nahrubo nastrouhejte, dále do mísy prolisujte česnek, vyklepněte vejce, přidejte bylinky a koření. Po chvíli je vyždímejte a přidejte do masové směsi.
4
Všechno důkladně promíchejte (nejlépe rukama) a dejte na chvíli odležet do chladu.
5
Z masa vytvarujte jednu větší nebo dvě menší šišky. Pěkně maso „splácejte“ rukama k sobě, aby drželo pohromadě.
6
Přendejte na plech, pomažte bílkem, podlijte trochou vody a pečte 1 hodinu. Poté zvyšte teplotu v troubě na 160 °C a pečte ještě 30 minut dozlatova.
7
Oloupané brambory uvařte v osolené vodě. Sceďte, přidejte máslo, ohřátou smetanu, lžičku soli a rozšťouchejte nebo rozmíchejte ručním šlehačem dohladka.
1
Troubu předehřejte na 100 °C.
2
Housky nakrájejte na kostky a namočte do mléka.
3
Připravte si větší mísu a vložte do ní maso. Cibuli nasekejte co nejjemněji a přidejte k masu. Sýr nahrubo nastrouhejte, dále do mísy prolisujte česnek, vyklepněte vejce, přidejte bylinky a koření. Po chvíli je vyždímejte a přidejte do masové směsi.
4
Všechno důkladně promíchejte (nejlépe rukama) a dejte na chvíli odležet do chladu.
5
Z masa vytvarujte jednu větší nebo dvě menší šišky. Pěkně maso „splácejte“ rukama k sobě, aby drželo pohromadě.
6
Přendejte na plech, pomažte bílkem, podlijte trochou vody a pečte 1 hodinu. Poté zvyšte teplotu v troubě na 160 °C a pečte ještě 30 minut dozlatova.
7
Oloupané brambory uvařte v osolené vodě. Sceďte, přidejte máslo, ohřátou smetanu, lžičku soli a rozšťouchejte nebo rozmíchejte ručním šlehačem dohladka.