1
Italský kávový dezert je ideální při zapadajícím sluníčku v teplém létě.
3
Troubu předehřejte na 180 °C.
4
Mouku smíchejte v míse kypřicím s práškem a cukrem. Uprostřed udělejte důlek a do něj vyklepněte 2 vejce, přidejte kůru, extrakt i pistácie a promíchejte.
5
Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a hněťte, aby bylo hladké a elastické.
6
Pak z něj vytvořte váleček dlouhý 30 cm. Přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce po celé délce zploštěte rukou a pečte 20 až 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut odpočívat.
7
Teplotu v troubě snižte na 140 °C a váleček pokrájejte na 7mm plátky.
8
Vyskládejte je na plech a 15–20 minut dopečte dokřupava.
10
Každý kopeček zmrzliny dejte do 1 skleničky, přelijte espresem a likérem, podávejte se sušenkami.
1
Italský kávový dezert je ideální při zapadajícím sluníčku v teplém létě.
3
Troubu předehřejte na 180 °C.
4
Mouku smíchejte v míse kypřicím s práškem a cukrem. Uprostřed udělejte důlek a do něj vyklepněte 2 vejce, přidejte kůru, extrakt i pistácie a promíchejte.
5
Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a hněťte, aby bylo hladké a elastické.
6
Pak z něj vytvořte váleček dlouhý 30 cm. Přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce po celé délce zploštěte rukou a pečte 20 až 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut odpočívat.
7
Teplotu v troubě snižte na 140 °C a váleček pokrájejte na 7mm plátky.
8
Vyskládejte je na plech a 15–20 minut dopečte dokřupava.
10
Každý kopeček zmrzliny dejte do 1 skleničky, přelijte espresem a likérem, podávejte se sušenkami.