Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKaramelový dort s mrkví, řepou a ořechy
Albert logoAlbert logo
  • Karamelový dort s mrkví, řepou a ořechy

Karamelový dort s mrkví, řepou a ořechy

Dokonalý oběd nebo večeře se neobejde bez výtečné sladké tečky na závěr.
Karamelový dort s mrkví, řepou a ořechy
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Narozeniny
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Vejce 4 ks
  • Cukr třtinový 335 g
  • Pomerančová kůra 1/2 ks
  • Jogurt bílý 100 g
  • Olej slunečnicový 235 ml
  • Mouka hladká 265 g
  • Skořice mletá 2 plž
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Rozinky 100 g
  • Mrkev 140 g
  • Vlašské ořechy nasekané 100 g
  • Řepa červená předvařená 140 g
  • Mascarpone 250 g
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Cukr krupicový 40 g
  • Smetana ke šlehání 50 ml
  • Vejce 4 ks
  • Cukr třtinový 335 g
  • Pomerančová kůra 1/2 ks
  • Jogurt bílý 100 g
  • Olej slunečnicový 235 ml
  • Mouka hladká 265 g
  • Skořice mletá 2 plž
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Rozinky 100 g
  • Mrkev 140 g
  • Vlašské ořechy nasekané 100 g
  • Řepa červená předvařená 140 g
  • Mascarpone 250 g
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Cukr krupicový 40 g

Příprava

1
V míse prošlehejte vejce, cukr, pomerančovou kůru, jogurt a olej. V druhé míse promíchejte mouku, skořici, muškátový oříšek, rozinky a ořechy. Sypké ingredience postupně vmíchejte do vaječné směsi, nakonec přidejte mrkev a řepu. Rozdělte do dvou forem o průměru 16 cm a pečte na 170 °C asi 40 minut. Upečené těsto zkontrolujte vpichem špejle.
2
Všechny ingredience na krém vyšlehejte.
3
Hotový korpus nechte vychladnout a naplňte asi dvěma třetinami krému. Zbylou částí krému dort potáhněte.
4
Přelijte dort domácím karamelem a máte hotovo.
1
V míse prošlehejte vejce, cukr, pomerančovou kůru, jogurt a olej. V druhé míse promíchejte mouku, skořici, muškátový oříšek, rozinky a ořechy. Sypké ingredience postupně vmíchejte do vaječné směsi, nakonec přidejte mrkev a řepu. Rozdělte do dvou forem o průměru 16 cm a pečte na 170 °C asi 40 minut. Upečené těsto zkontrolujte vpichem špejle.
2
Všechny ingredience na krém vyšlehejte.
3
Hotový korpus nechte vychladnout a naplňte asi dvěma třetinami krému. Zbylou částí krému dort potáhněte.
4
Přelijte dort domácím karamelem a máte hotovo.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.