1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Máslo, cukr a extrakt dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 8–10 minut do světlé a nadýchané pěny. Poté postupně zašlehejte vejce.
3
Nakonec do směsi přidejte banány, mouku smíchanou s kypřicím práškem sodou a skořicí, lískové ořechy, med i čokoládu.
4
Směs přendejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy o rozměrech 26 x 11 cm a objemu zhruba 2,5 litru.
5
Pečte asi hodinu a čtvrt nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Vyndejte z trouby, 20 minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte.
6
Karamel zahřejte se smetanou, nechte mírně zchladnout, pak směsí přelijte chlebíček, posypejte ořechy, nechte chvíli tuhnout a pak podávejte.
1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Máslo, cukr a extrakt dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 8–10 minut do světlé a nadýchané pěny. Poté postupně zašlehejte vejce.
3
Nakonec do směsi přidejte banány, mouku smíchanou s kypřicím práškem sodou a skořicí, lískové ořechy, med i čokoládu.
4
Směs přendejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy o rozměrech 26 x 11 cm a objemu zhruba 2,5 litru.
5
Pečte asi hodinu a čtvrt nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Vyndejte z trouby, 20 minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte.
6
Karamel zahřejte se smetanou, nechte mírně zchladnout, pak směsí přelijte chlebíček, posypejte ořechy, nechte chvíli tuhnout a pak podávejte.