1
Troubu předehřejte na 220 °C. Droždí, cukr a 160 ml vlažné vody dejte do mísy a na teplém místě nechte 5 minut, aby se na povrchu utvořily bubliny a vzešel kvásek. V jiné míse smíchejte mouku, sůl a olivový olej, pak ke směsi přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Vyklopte ho na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rukama jej hněťte 5 minut, aby bylo krásně hladké a pružné. Pak těsto dejte do velké mísy, přikryjte ho utěrkou a na teplém místě nechte 15–20 minut kynout. Nakonec těsto rozválejte do čtverce o hraně asi 25 cm, přeneste ho na plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem, rohy důkladně roztáhněte a mírně přitlačte, pak na těsto vyklepněte vejce, ozdobte ho slaninou a rajčaty a vše posypte sýrem, chilli a bazalkou. Zastříkněte olivovým olejem a pečte 12–14 minut.