1
Oddělte 4 bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky vyšlehejte se 180 g cukru krupice a 8 g vanilkového cukru do světlé pěny. Přidejte 120 ml oleje, 120 ml mléka a promíchejte.
2
V míse smíchejte 250 g bezlepkové směsi, 12 g kypřicího prášku, lžičku mleté skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, ¼ lžičky muškátového oříšku, lžičku kůry z dobře omytého bio pomeranče a lžíci holandského kakaa. Sypkou směs postupně přisypávejte za stálého míchání do žloutkové pěny a jemně vmíchejte 50 g nasekaných vlašských ořechů. Nakonec velmi opatrně stěrkou zapracujte ušlehané bílky, aby těsto zůstalo nadýchané.
3
Formu na bábovku vystříkejte olejem ve spreji. Hotové těsto nalijte do připravené formy a pečte v troubě na 180 °C po dobu 40 minut, dokud nezezlátne a kontrolní špejle nevyjde čistá. Než bábovku vyklopíte, nechte ji po upečení 10 minut odstát. Poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
4
Na polevu metlou vymíchejte 140 g moučkového cukru s 1 bílkem do hladké konzistence. Přidejte pár kapek citronové šťávy z rozkrojeného citronu a dobře promíchejte. Polevu přendejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a ozdobte bábovku vánočními tvary dle fantazie. Provoní celý dům a jen se po ní zapráší.
1
Oddělte 4 bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky vyšlehejte se 180 g cukru krupice a 8 g vanilkového cukru do světlé pěny. Přidejte 120 ml oleje, 120 ml mléka a promíchejte.
2
V míse smíchejte 250 g bezlepkové směsi, 12 g kypřicího prášku, lžičku mleté skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, ¼ lžičky muškátového oříšku, lžičku kůry z dobře omytého bio pomeranče a lžíci holandského kakaa. Sypkou směs postupně přisypávejte za stálého míchání do žloutkové pěny a jemně vmíchejte 50 g nasekaných vlašských ořechů. Nakonec velmi opatrně stěrkou zapracujte ušlehané bílky, aby těsto zůstalo nadýchané.
3
Formu na bábovku vystříkejte olejem ve spreji. Hotové těsto nalijte do připravené formy a pečte v troubě na 180 °C po dobu 40 minut, dokud nezezlátne a kontrolní špejle nevyjde čistá. Než bábovku vyklopíte, nechte ji po upečení 10 minut odstát. Poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
4
Na polevu metlou vymíchejte 140 g moučkového cukru s 1 bílkem do hladké konzistence. Přidejte pár kapek citronové šťávy z rozkrojeného citronu a dobře promíchejte. Polevu přendejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a ozdobte bábovku vánočními tvary dle fantazie. Provoní celý dům a jen se po ní zapráší.