1
Mouku prosejte do mísy a přidejte na kostičky nakrájených 95 g studeného másla vytaženého z lednice. Suroviny zpracujte ručně nebo v robotu na sypkou drobenku. Přisypte moučkový cukr a znovu trochu promíchejte. Nakonec přidejte 2 vejce a sůl, promíchejte a ručně vypracujte hladké těsto.
2
Těsto vytvarujte do hranaté placky, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
3
Těsto vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na tloušťku 3 mm. Vznikne vám obdélník o rozměru 30 × 20 cm. Těsto přendejte na pečicím papíru na plech a sloupněte vrchní papír. Případně nožem upravte tvar a dejte ho do lednice.
4
Nasekejte nebo vsypte do robotu vlašské ořechy, třtinový cukr, rýžovou mouku a špetku soli. Vše promíchejte na drobenku. Pak přidejte 55 g másla, 2 vejce a vše znovu promíchejte, až vám vznikne hladká hmota.
5
Jablka omyjte a oloupejte. Postupně odkrojte tak, aby vám zbyl střed jablka. Díky tomu budete mít pravidelné 4 části jablka, které pokrájejte na tenké plátky. Plátky dejte do misky a pokapejte citronovou šťávou.
6
Na rozválené těsto rozetřete ořechový krém vždy 1 ½ cm od okraje. Pak střídavě klaďte na krém po 5 plátcích jablka do geometrického vzoru.
7
Zbytek másla rozehřejte a smíchejte s javorovým sirupem. Směsí potřete jablka. Konce těsta opatrně přiklopte na hranu jablek, aby vám vznikl okraj koláče, a potřete ho rozšlehaným vejcem.
8
Koláč dejte na 20 minut odpočinout do lednice. Pak ho pečte v předehřáté troubě na 180 °C 30–40 minut. Po upečení koláč nechte vychladnout na mřížce.
1
Mouku prosejte do mísy a přidejte na kostičky nakrájených 95 g studeného másla vytaženého z lednice. Suroviny zpracujte ručně nebo v robotu na sypkou drobenku. Přisypte moučkový cukr a znovu trochu promíchejte. Nakonec přidejte 2 vejce a sůl, promíchejte a ručně vypracujte hladké těsto.
2
Těsto vytvarujte do hranaté placky, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
3
Těsto vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na tloušťku 3 mm. Vznikne vám obdélník o rozměru 30 × 20 cm. Těsto přendejte na pečicím papíru na plech a sloupněte vrchní papír. Případně nožem upravte tvar a dejte ho do lednice.
4
Nasekejte nebo vsypte do robotu vlašské ořechy, třtinový cukr, rýžovou mouku a špetku soli. Vše promíchejte na drobenku. Pak přidejte 55 g másla, 2 vejce a vše znovu promíchejte, až vám vznikne hladká hmota.
5
Jablka omyjte a oloupejte. Postupně odkrojte tak, aby vám zbyl střed jablka. Díky tomu budete mít pravidelné 4 části jablka, které pokrájejte na tenké plátky. Plátky dejte do misky a pokapejte citronovou šťávou.
6
Na rozválené těsto rozetřete ořechový krém vždy 1 ½ cm od okraje. Pak střídavě klaďte na krém po 5 plátcích jablka do geometrického vzoru.
7
Zbytek másla rozehřejte a smíchejte s javorovým sirupem. Směsí potřete jablka. Konce těsta opatrně přiklopte na hranu jablek, aby vám vznikl okraj koláče, a potřete ho rozšlehaným vejcem.
8
Koláč dejte na 20 minut odpočinout do lednice. Pak ho pečte v předehřáté troubě na 180 °C 30–40 minut. Po upečení koláč nechte vychladnout na mřížce.