Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySladký vykládaný koláč z jablečného sadu
Albert logoAlbert logo
  • Sladký vykládaný koláč z jablečného sadu

Sladký vykládaný koláč z jablečného sadu

Sladký vykládaný koláč z jablečného sadu
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr moučkový 60 g
  • Vejce 5 ks
  • Cukr třtinový 60 g
  • Sůl
  • Vlašské ořechy mleté 90 g
  • Mouka rýžová 40 g
  • Jablko zelené 5 ks
  • Citron 1 ks
  • Javorový sirup 2 plž
  • Máslo 180 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr moučkový 60 g
  • Vejce 5 ks
  • Cukr třtinový 60 g
  • Sůl
  • Vlašské ořechy mleté 90 g
  • Mouka rýžová 40 g
  • Jablko zelené 5 ks
  • Citron 1 ks
  • Javorový sirup 2 plž
  • Máslo 180 g

Příprava

1
Mouku prosejte do mísy a přidejte na kostičky nakrájených 95 g studeného másla vytaženého z lednice. Suroviny zpracujte ručně nebo v robotu na sypkou drobenku. Přisypte moučkový cukr a znovu trochu promíchejte. Nakonec přidejte 2 vejce a sůl, promíchejte a ručně vypracujte hladké těsto.
2
Těsto vytvarujte do hranaté placky, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
3
Těsto vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na tloušťku 3 mm. Vznikne vám obdélník o rozměru 30 × 20 cm. Těsto přendejte na pečicím papíru na plech a sloupněte vrchní papír. Případně nožem upravte tvar a dejte ho do lednice.
4
Nasekejte nebo vsypte do robotu vlašské ořechy, třtinový cukr, rýžovou mouku a špetku soli. Vše promíchejte na drobenku. Pak přidejte 55 g másla, 2 vejce a vše znovu promíchejte, až vám vznikne hladká hmota.
5
Jablka omyjte a oloupejte. Postupně odkrojte tak, aby vám zbyl střed jablka. Díky tomu budete mít pravidelné 4 části jablka, které pokrájejte na tenké plátky. Plátky dejte do misky a pokapejte citronovou šťávou.
6
Na rozválené těsto rozetřete ořechový krém vždy 1 ½ cm od okraje. Pak střídavě klaďte na krém po 5 plátcích jablka do geometrického vzoru.
7
Zbytek másla rozehřejte a smíchejte s javorovým sirupem. Směsí potřete jablka. Konce těsta opatrně přiklopte na hranu jablek, aby vám vznikl okraj koláče, a potřete ho rozšlehaným vejcem.
8
Koláč dejte na 20 minut odpočinout do lednice. Pak ho pečte v předehřáté troubě na 180 °C 30–40 minut. Po upečení koláč nechte vychladnout na mřížce.
1
Mouku prosejte do mísy a přidejte na kostičky nakrájených 95 g studeného másla vytaženého z lednice. Suroviny zpracujte ručně nebo v robotu na sypkou drobenku. Přisypte moučkový cukr a znovu trochu promíchejte. Nakonec přidejte 2 vejce a sůl, promíchejte a ručně vypracujte hladké těsto.
2
Těsto vytvarujte do hranaté placky, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
3
Těsto vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na tloušťku 3 mm. Vznikne vám obdélník o rozměru 30 × 20 cm. Těsto přendejte na pečicím papíru na plech a sloupněte vrchní papír. Případně nožem upravte tvar a dejte ho do lednice.
4
Nasekejte nebo vsypte do robotu vlašské ořechy, třtinový cukr, rýžovou mouku a špetku soli. Vše promíchejte na drobenku. Pak přidejte 55 g másla, 2 vejce a vše znovu promíchejte, až vám vznikne hladká hmota.
5
Jablka omyjte a oloupejte. Postupně odkrojte tak, aby vám zbyl střed jablka. Díky tomu budete mít pravidelné 4 části jablka, které pokrájejte na tenké plátky. Plátky dejte do misky a pokapejte citronovou šťávou.
6
Na rozválené těsto rozetřete ořechový krém vždy 1 ½ cm od okraje. Pak střídavě klaďte na krém po 5 plátcích jablka do geometrického vzoru.
7
Zbytek másla rozehřejte a smíchejte s javorovým sirupem. Směsí potřete jablka. Konce těsta opatrně přiklopte na hranu jablek, aby vám vznikl okraj koláče, a potřete ho rozšlehaným vejcem.
8
Koláč dejte na 20 minut odpočinout do lednice. Pak ho pečte v předehřáté troubě na 180 °C 30–40 minut. Po upečení koláč nechte vychladnout na mřížce.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 31 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.