1
Dobře omyté brambory ve slupce podélně nakrojte. Do jednotlivých řezů vložte bylinky, můžete lehce osolit a potřít olejem. Brambory dejte do pekáčku a přikryjte alobalem. Dejte do trouby a pečte cca 20 minut. Poté sejměte alobal a dopečte doměkka.
2
Steaky osušte papírovým ubrouskem a naklepejte je pouze klouby rukou, abyste nenarušili jejich strukturu.
3
Steaky dobře posypte drceným pepřem. Nesolte. Olej (stačí tenká vrstva) rozehřejte na těžké, nejlépe grilovací nebo litinové, pánvi.
4
Na oleji steaky zprudka opečte z obou stran (cca 2 minuty z každé strany). Takto získáte steak rare: na povrchu bude hotový – hnědý, pod povrchem růžový, ale vnitřek masa bude syrový, krvavý, ale teplý. Pokud chcete steak medium, zmírněte po první minutě plamen a maso dopékejte ještě 2 minuty po obou stranách. Maso bude uvnitř růžové, ale ne krvavé. Steak well done opékejte 5 minut po obou stranách – v průběhu pečení postupně snižujte plamen. Toto maso bude mít křupavou hnědou kůrku a bude celé propečené. Steak při obracení v žádném případě nesmíte napíchnout na vidličku, aby nevytekla šťáva, používejte raději kuchyňské kleště. Hotový steak pak vyjměte a uchovejte na teplém místě.
5
Šťávu, která zbyla v pánvi, zalijte smetanou, osolte, můžete ještě přidat drcený pepř. Zamíchejte a krátce provařte, až omáčka trochu zhoustne. Zálivkou přelijte maso. Dozdobte máslíčkem, které je součástí balení. Podávejte s pečenými bylinkovými bramborami.
7
U steaků je důležitá především kvalita masa. Chcete-li si být jistí, že výsledek bude stát za to, sáhněte po tom nejlepším, co naše supermarkety nabízí. My doporučujeme hovězí steaky (rumpsteak nebo entrecote) značky Albert Excellent.
1
Dobře omyté brambory ve slupce podélně nakrojte. Do jednotlivých řezů vložte bylinky, můžete lehce osolit a potřít olejem. Brambory dejte do pekáčku a přikryjte alobalem. Dejte do trouby a pečte cca 20 minut. Poté sejměte alobal a dopečte doměkka.
2
Steaky osušte papírovým ubrouskem a naklepejte je pouze klouby rukou, abyste nenarušili jejich strukturu.
3
Steaky dobře posypte drceným pepřem. Nesolte. Olej (stačí tenká vrstva) rozehřejte na těžké, nejlépe grilovací nebo litinové, pánvi.
4
Na oleji steaky zprudka opečte z obou stran (cca 2 minuty z každé strany). Takto získáte steak rare: na povrchu bude hotový – hnědý, pod povrchem růžový, ale vnitřek masa bude syrový, krvavý, ale teplý. Pokud chcete steak medium, zmírněte po první minutě plamen a maso dopékejte ještě 2 minuty po obou stranách. Maso bude uvnitř růžové, ale ne krvavé. Steak well done opékejte 5 minut po obou stranách – v průběhu pečení postupně snižujte plamen. Toto maso bude mít křupavou hnědou kůrku a bude celé propečené. Steak při obracení v žádném případě nesmíte napíchnout na vidličku, aby nevytekla šťáva, používejte raději kuchyňské kleště. Hotový steak pak vyjměte a uchovejte na teplém místě.
5
Šťávu, která zbyla v pánvi, zalijte smetanou, osolte, můžete ještě přidat drcený pepř. Zamíchejte a krátce provařte, až omáčka trochu zhoustne. Zálivkou přelijte maso. Dozdobte máslíčkem, které je součástí balení. Podávejte s pečenými bylinkovými bramborami.
7
U steaků je důležitá především kvalita masa. Chcete-li si být jistí, že výsledek bude stát za to, sáhněte po tom nejlepším, co naše supermarkety nabízí. My doporučujeme hovězí steaky (rumpsteak nebo entrecote) značky Albert Excellent.