1
Omyjte 300 g třešní a 200 g z nich vypeckujte. Polovinu vypeckovaných třešní odložte stranou. Do hrnce vsypte 50 g cukru, vlijte 50 ml vody a přidejte 100 g vypeckovaných třešní. Vše přiveďte k varu. Až se cukr rozpustí, vše rozmixujte dohladka. Sirup přeceďte přes sítko a dejte stranou vychladnout.
2
Do hrnce vlijte 700 ml mléka a dovnitř vyškrábejte zrníčka z vanilkového lusku. V misce smíchejte 50 g škrobu, 2 žloutky, 50 g cukru a 100 ml zbylého mléka. Vanilkové mléko v hrnci přiveďte k varu. Za stálého míchání vlijte vroucí mléko ke žloutkové směsi. Vše smíchejte dohladka a pak znovu přelijte do hrnce. Na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, povařte pudink do zhoustnutí.
3
Do 4 pohárů rozdělte 100 g vypeckovaných třešní. Přelijte ještě horkým pudinkem a dejte vychladit na 3 hodiny do lednice.
4
Ztuhlý pudink přelijte třešňovým sirupem, dozdobte čerstvými třešněmi a podávejte. Pravá chuť českého léta vás přenese zpět do dětství babiččiných receptů.
1
Omyjte 300 g třešní a 200 g z nich vypeckujte. Polovinu vypeckovaných třešní odložte stranou. Do hrnce vsypte 50 g cukru, vlijte 50 ml vody a přidejte 100 g vypeckovaných třešní. Vše přiveďte k varu. Až se cukr rozpustí, vše rozmixujte dohladka. Sirup přeceďte přes sítko a dejte stranou vychladnout.
2
Do hrnce vlijte 700 ml mléka a dovnitř vyškrábejte zrníčka z vanilkového lusku. V misce smíchejte 50 g škrobu, 2 žloutky, 50 g cukru a 100 ml zbylého mléka. Vanilkové mléko v hrnci přiveďte k varu. Za stálého míchání vlijte vroucí mléko ke žloutkové směsi. Vše smíchejte dohladka a pak znovu přelijte do hrnce. Na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, povařte pudink do zhoustnutí.
3
Do 4 pohárů rozdělte 100 g vypeckovaných třešní. Přelijte ještě horkým pudinkem a dejte vychladit na 3 hodiny do lednice.
4
Ztuhlý pudink přelijte třešňovým sirupem, dozdobte čerstvými třešněmi a podávejte. Pravá chuť českého léta vás přenese zpět do dětství babiččiných receptů.