1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Tři dortové formy o průměru 20 cm vymažte máslem.
3
Na přípravu korpusu smíchejte v robotu 250 g másla, 180g cukru krupice a 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu. Šlehejte, dokud směs nezbělá.
4
Pak po jednom zašlehejte všechna tři vejce.
5
Vsypte mouku (300g) smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmíchejte zakysanou smetanu.
6
Těsto rozdělte na tři díly. Jeden dejte do jedné z vymazaných dortových forem.
7
Do druhé části těsta vmíchejte 2 polévkové lžíce kakaa a 2 polévkové lžíce mléka a vlijte těsto do druhé dortové formy.
8
Poslední díl těsta obarvěte dvěma kapkami růžového potravinářského barviva a vmíchejte lžičku vanilkového extraktu. Těsto vlijte do třetí dortové formy.
9
Pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut nebo dokud těsto není hotové.
10
Pro přípravu krému smíchejte 250g změklého másla, 450 g moučkového cukru, 80 ml mléka a vyšlehejte do hladkého krému.
11
Krém rozdělte na tři díly. Jeden díl nechte bílý, do druhého dílu vmíchejte 2 lžíce kakaa pro čokoládový krém a do třetího dílu vmíchejte jednu lžičku vanilkového extraktu a dvě kapky růžového barviva.
12
Z marcipánové hmoty vytvarujte kytičky na ozdobení hotového dortu.
13
Na spodek dortu použijte světlý korpus, pomazaný kakaovým krémem, na který položte růžový korpus, pomazaný světlým krémem a na nejvyšší patro dortu použijte kakaový korpus z vrchu namazaný růžovým krémem. Na závěr ozdobte vrch dortu marcipánovými kytičkami.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Tři dortové formy o průměru 20 cm vymažte máslem.
3
Na přípravu korpusu smíchejte v robotu 250 g másla, 180g cukru krupice a 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu. Šlehejte, dokud směs nezbělá.
4
Pak po jednom zašlehejte všechna tři vejce.
5
Vsypte mouku (300g) smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmíchejte zakysanou smetanu.
6
Těsto rozdělte na tři díly. Jeden dejte do jedné z vymazaných dortových forem.
7
Do druhé části těsta vmíchejte 2 polévkové lžíce kakaa a 2 polévkové lžíce mléka a vlijte těsto do druhé dortové formy.
8
Poslední díl těsta obarvěte dvěma kapkami růžového potravinářského barviva a vmíchejte lžičku vanilkového extraktu. Těsto vlijte do třetí dortové formy.
9
Pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut nebo dokud těsto není hotové.
10
Pro přípravu krému smíchejte 250g změklého másla, 450 g moučkového cukru, 80 ml mléka a vyšlehejte do hladkého krému.
11
Krém rozdělte na tři díly. Jeden díl nechte bílý, do druhého dílu vmíchejte 2 lžíce kakaa pro čokoládový krém a do třetího dílu vmíchejte jednu lžičku vanilkového extraktu a dvě kapky růžového barviva.
12
Z marcipánové hmoty vytvarujte kytičky na ozdobení hotového dortu.
13
Na spodek dortu použijte světlý korpus, pomazaný kakaovým krémem, na který položte růžový korpus, pomazaný světlým krémem a na nejvyšší patro dortu použijte kakaový korpus z vrchu namazaný růžovým krémem. Na závěr ozdobte vrch dortu marcipánovými kytičkami.