1
Udělejte karamelizovanou cibulku: máslo a olej dejte do pánve a počkejte, dokud se máslo zcela nerozpustí, přidejte cibuli, plamen snižte na střední a za občasného míchání opékejte deset minut, aby byla cibule krásně zlatavá. Vmíchejte cukr a opékejte dalších pár minut. Pak přendejte do mísy.
2
Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do těsta. Z másla a hladké mouky udělejte prsty jemnou drobenku. Vmíchejte parmazán, tymián a špetku soli, poté přidejte žloutek a dvě lžíce studené vody a vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do chladničky.
3
Máslo a olej rozehřejte v pánvi, vmíchejte cukr, česnek a pár snítek tymiánu. Opékejte ne déle, než jednu minutu.
4
Těsto vyválejte a vyložte jím obdélníkovou formu 35 x 11 centimetrů nebo kulatou formu o průměru 24 cm. Přebývající konce odřízněte. Na těsto rozprostřete cibulku, navrch vyrovnejte oba druhy rajčat, osolte je a opepřete a přelijte olejem s máslem a tymiánem. Navrch rozdrobte sýr feta.
5
Pečte pětadvacet minut, nechte pět minut zchladnout a pak nakrájejte.
1
Udělejte karamelizovanou cibulku: máslo a olej dejte do pánve a počkejte, dokud se máslo zcela nerozpustí, přidejte cibuli, plamen snižte na střední a za občasného míchání opékejte deset minut, aby byla cibule krásně zlatavá. Vmíchejte cukr a opékejte dalších pár minut. Pak přendejte do mísy.
2
Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do těsta. Z másla a hladké mouky udělejte prsty jemnou drobenku. Vmíchejte parmazán, tymián a špetku soli, poté přidejte žloutek a dvě lžíce studené vody a vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do chladničky.
3
Máslo a olej rozehřejte v pánvi, vmíchejte cukr, česnek a pár snítek tymiánu. Opékejte ne déle, než jednu minutu.
4
Těsto vyválejte a vyložte jím obdélníkovou formu 35 x 11 centimetrů nebo kulatou formu o průměru 24 cm. Přebývající konce odřízněte. Na těsto rozprostřete cibulku, navrch vyrovnejte oba druhy rajčat, osolte je a opepřete a přelijte olejem s máslem a tymiánem. Navrch rozdrobte sýr feta.
5
Pečte pětadvacet minut, nechte pět minut zchladnout a pak nakrájejte.