Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRajčatový koláč s karamelizovanou cibulkou
Albert logoAlbert logo
  • Rajčatový koláč s karamelizovanou cibulkou

Rajčatový koláč s karamelizovanou cibulkou

Rajčatový koláč s karamelizovanou cibulkou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Předkrm

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Rajče 4 ks
  • Rajčata cherry 300 g
  • Feta 100 g
  • Cibule 3 ks
  • Parmazán 50 g
  • Mouka hladká 175 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Tymián čerstvý 1,5 hrs.
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Máslo 160 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Cukr krupicový 2 člž
  • Rajče 4 ks
  • Rajčata cherry 300 g
  • Feta 100 g
  • Cibule 3 ks
  • Parmazán 50 g
  • Mouka hladká 175 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Tymián čerstvý 1,5 hrs.
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Máslo 160 g

Příprava

1
Udělejte karamelizovanou cibulku: máslo a olej dejte do pánve a počkejte, dokud se máslo zcela nerozpustí, přidejte cibuli, plamen snižte na střední a za občasného míchání opékejte deset minut, aby byla cibule krásně zlatavá. Vmíchejte cukr a opékejte dalších pár minut. Pak přendejte do mísy.
2
Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do těsta. Z másla a hladké mouky udělejte prsty jemnou drobenku. Vmíchejte parmazán, tymián a špetku soli, poté přidejte žloutek a dvě lžíce studené vody a vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do chladničky.
3
Máslo a olej rozehřejte v pánvi, vmíchejte cukr, česnek a pár snítek tymiánu. Opékejte ne déle, než jednu minutu.
4
Těsto vyválejte a vyložte jím obdélníkovou formu 35 x 11 centimetrů nebo kulatou formu o průměru 24 cm. Přebývající konce odřízněte. Na těsto rozprostřete cibulku, navrch vyrovnejte oba druhy rajčat, osolte je a opepřete a přelijte olejem s máslem a tymiánem. Navrch rozdrobte sýr feta.
5
Pečte pětadvacet minut, nechte pět minut zchladnout a pak nakrájejte.
1
Udělejte karamelizovanou cibulku: máslo a olej dejte do pánve a počkejte, dokud se máslo zcela nerozpustí, přidejte cibuli, plamen snižte na střední a za občasného míchání opékejte deset minut, aby byla cibule krásně zlatavá. Vmíchejte cukr a opékejte dalších pár minut. Pak přendejte do mísy.
2
Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do těsta. Z másla a hladké mouky udělejte prsty jemnou drobenku. Vmíchejte parmazán, tymián a špetku soli, poté přidejte žloutek a dvě lžíce studené vody a vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do chladničky.
3
Máslo a olej rozehřejte v pánvi, vmíchejte cukr, česnek a pár snítek tymiánu. Opékejte ne déle, než jednu minutu.
4
Těsto vyválejte a vyložte jím obdélníkovou formu 35 x 11 centimetrů nebo kulatou formu o průměru 24 cm. Přebývající konce odřízněte. Na těsto rozprostřete cibulku, navrch vyrovnejte oba druhy rajčat, osolte je a opepřete a přelijte olejem s máslem a tymiánem. Navrch rozdrobte sýr feta.
5
Pečte pětadvacet minut, nechte pět minut zchladnout a pak nakrájejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.