1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Změklé máslo vyšlehejte se žloutkem do pěny, nejlépe elektrickým šlehačem. Poté do něj zašlehejte 50 g cukru.
3
Marcipán nastrouhejte najemno a spolu s moukou postupně zapracujte ke žloutkům s cukrem. Uhlaďte těsto do bochánku a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.
4
Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný zhruba 4–5 mm.
5
Vykrajujte tvary a pomocí nože je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–12 minut.
6
Bílky, 250 g moučkového cukru, škrob a citronovou šťávu zhruba 20 minut intenzivně třete vařečkou, až poleva nabyde, zbělá a za vařečkou bude zůstávat viditelná stopa. Můžete si ulehčit práci elektrickým šlehačem. V tom případě šlehejte polevu zhruba 10 minut.
7
Rozdělte polevu do misek, obarvěte potravinářskými barvivy a dobře promíchejte. Naplňte do zdobicích pytlíčků a ozdobte sušenky.
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Změklé máslo vyšlehejte se žloutkem do pěny, nejlépe elektrickým šlehačem. Poté do něj zašlehejte 50 g cukru.
3
Marcipán nastrouhejte najemno a spolu s moukou postupně zapracujte ke žloutkům s cukrem. Uhlaďte těsto do bochánku a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.
4
Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný zhruba 4–5 mm.
5
Vykrajujte tvary a pomocí nože je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–12 minut.
6
Bílky, 250 g moučkového cukru, škrob a citronovou šťávu zhruba 20 minut intenzivně třete vařečkou, až poleva nabyde, zbělá a za vařečkou bude zůstávat viditelná stopa. Můžete si ulehčit práci elektrickým šlehačem. V tom případě šlehejte polevu zhruba 10 minut.
7
Rozdělte polevu do misek, obarvěte potravinářskými barvivy a dobře promíchejte. Naplňte do zdobicích pytlíčků a ozdobte sušenky.