Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVeselé velikonoční sušenky
Albert logoAlbert logo
  • Veselé velikonoční sušenky

Veselé velikonoční sušenky

Tyto sušenky krásně voní po másle. Díky přidanému marcipánu je těsto vláčné a dobře se s ním pracuje. Vychutnáte si je i nezdobené, ale malí koledníci určitě ocení pestrobarevné sušenky ve tvaru roztomilých jarních zvířátek.
Veselé velikonoční sušenky
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
27 porcí
  • Máslo 150 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Cukr moučkový 300 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Marcipán 100 g
  • Vaječný bílek 2 ks
  • Škrob 1 člž
  • Potravinářské barvivo
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Máslo 150 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Cukr moučkový 300 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Marcipán 100 g
  • Vaječný bílek 2 ks
  • Škrob 1 člž
  • Potravinářské barvivo
  • Citronová šťáva 1 člž

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Změklé máslo vyšlehejte se žloutkem do pěny, nejlépe elektrickým šlehačem. Poté do něj zašlehejte 50 g cukru.
3
Marcipán nastrouhejte najemno a spolu s moukou postupně zapracujte ke žloutkům s cukrem. Uhlaďte těsto do bochánku a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.
4
Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný zhruba 4–5 mm.
5
Vykrajujte tvary a pomocí nože je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–12 minut.
6
Bílky, 250 g moučkového cukru, škrob a citronovou šťávu zhruba 20 minut intenzivně třete vařečkou, až poleva nabyde, zbělá a za vařečkou bude zůstávat viditelná stopa. Můžete si ulehčit práci elektrickým šlehačem. V tom případě šlehejte polevu zhruba 10 minut.
7
Rozdělte polevu do misek, obarvěte potravinářskými barvivy a dobře promíchejte. Naplňte do zdobicích pytlíčků a ozdobte sušenky.
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Změklé máslo vyšlehejte se žloutkem do pěny, nejlépe elektrickým šlehačem. Poté do něj zašlehejte 50 g cukru.
3
Marcipán nastrouhejte najemno a spolu s moukou postupně zapracujte ke žloutkům s cukrem. Uhlaďte těsto do bochánku a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.
4
Z vychlazeného těsta vyválejte plát silný zhruba 4–5 mm.
5
Vykrajujte tvary a pomocí nože je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10–12 minut.
6
Bílky, 250 g moučkového cukru, škrob a citronovou šťávu zhruba 20 minut intenzivně třete vařečkou, až poleva nabyde, zbělá a za vařečkou bude zůstávat viditelná stopa. Můžete si ulehčit práci elektrickým šlehačem. V tom případě šlehejte polevu zhruba 10 minut.
7
Rozdělte polevu do misek, obarvěte potravinářskými barvivy a dobře promíchejte. Naplňte do zdobicích pytlíčků a ozdobte sušenky.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.