Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPusinka s čerstvými jahodami
Albert logoAlbert logo
  • Pusinka s čerstvými jahodami

Pusinka s čerstvými jahodami

Sladké sněhové pusinky každý zná. Připravte si je letos se svým partnerem a oslavte tak společně Valentýn.
Pusinka s čerstvými jahodami
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Valentýn
Dezert

Ingredience

Složení
2 porce
  • Vaječný bílek 4 ks
  • Škrob kukuřičný 1 člž
  • Cukr krupicový 200 g
  • Vinný bílý ocet 1 člž
  • Smetana ke šlehání 480 ml
  • Jahody 500 g
  • Cukr moučkový 1 plž
  • Citronová kůra 1 ks
  • Vaječný bílek 4 ks
  • Škrob kukuřičný 1 člž
  • Cukr krupicový 200 g
  • Vinný bílý ocet 1 člž
  • Smetana ke šlehání 480 ml
  • Jahody 500 g
  • Cukr moučkový 1 plž
  • Citronová kůra 1 ks

Příprava

1
Předehřeji si troubu na 175°C a plech vyložím pečicím papírem. Bílky vyšlehám do pěny a postupně při šlehání přisypávám cukr. Do tuhého a lesklého sněhu přidám škrob a vinný ocet a dobře prošlehám.
2
Směs rozdělím na plech do dvou velkých „koláčů“ a pomocí stěrky nebo lžíce je lehce rozetřu – nechám mezi nimi místo, protože při pečení nabydou. Plech dám do spodní části trouby a snížím teplotu na 125°C. Peču 1¼–1½ hodiny, pak troubu vypnu a nechám v ní pavlovu úplně vychladnout.
3
Smetanu ušlehám s moučkovým cukrem a citronovou kůrou, vezmu jednu pavlovu, položím ji na servírovací podnos a potřu polovinou šlehačky a pokladu částí nakrájených jahod. Navrch dám druhou pavlovu, potřu ji zbylou šlehačkou, ozdobím jahodami a posypu moučkovým cukrem a hned podávám.
1
Předehřeji si troubu na 175°C a plech vyložím pečicím papírem. Bílky vyšlehám do pěny a postupně při šlehání přisypávám cukr. Do tuhého a lesklého sněhu přidám škrob a vinný ocet a dobře prošlehám.
2
Směs rozdělím na plech do dvou velkých „koláčů“ a pomocí stěrky nebo lžíce je lehce rozetřu – nechám mezi nimi místo, protože při pečení nabydou. Plech dám do spodní části trouby a snížím teplotu na 125°C. Peču 1¼–1½ hodiny, pak troubu vypnu a nechám v ní pavlovu úplně vychladnout.
3
Smetanu ušlehám s moučkovým cukrem a citronovou kůrou, vezmu jednu pavlovu, položím ji na servírovací podnos a potřu polovinou šlehačky a pokladu částí nakrájených jahod. Navrch dám druhou pavlovu, potřu ji zbylou šlehačkou, ozdobím jahodami a posypu moučkovým cukrem a hned podávám.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 19 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.