1
Předehřeji si troubu na 175°C a plech vyložím pečicím papírem. Bílky vyšlehám do pěny a postupně při šlehání přisypávám cukr. Do tuhého a lesklého sněhu přidám škrob a vinný ocet a dobře prošlehám.
2
Směs rozdělím na plech do dvou velkých „koláčů“ a pomocí stěrky nebo lžíce je lehce rozetřu – nechám mezi nimi místo, protože při pečení nabydou. Plech dám do spodní části trouby a snížím teplotu na 125°C. Peču 1¼–1½ hodiny, pak troubu vypnu a nechám v ní pavlovu úplně vychladnout.
3
Smetanu ušlehám s moučkovým cukrem a citronovou kůrou, vezmu jednu pavlovu, položím ji na servírovací podnos a potřu polovinou šlehačky a pokladu částí nakrájených jahod. Navrch dám druhou pavlovu, potřu ji zbylou šlehačkou, ozdobím jahodami a posypu moučkovým cukrem a hned podávám.
1
Předehřeji si troubu na 175°C a plech vyložím pečicím papírem. Bílky vyšlehám do pěny a postupně při šlehání přisypávám cukr. Do tuhého a lesklého sněhu přidám škrob a vinný ocet a dobře prošlehám.
2
Směs rozdělím na plech do dvou velkých „koláčů“ a pomocí stěrky nebo lžíce je lehce rozetřu – nechám mezi nimi místo, protože při pečení nabydou. Plech dám do spodní části trouby a snížím teplotu na 125°C. Peču 1¼–1½ hodiny, pak troubu vypnu a nechám v ní pavlovu úplně vychladnout.
3
Smetanu ušlehám s moučkovým cukrem a citronovou kůrou, vezmu jednu pavlovu, položím ji na servírovací podnos a potřu polovinou šlehačky a pokladu částí nakrájených jahod. Navrch dám druhou pavlovu, potřu ji zbylou šlehačkou, ozdobím jahodami a posypu moučkovým cukrem a hned podávám.