1
Začněte přípravou dortových korpusů. Dortové formy lehce vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem. Vejce s cukrem šlehejte v robotu asi pět minut na nejvyšší rychlost, vznikne hustá pěna. K ní prosejte mouku a opatrně ji do hmoty zapracujte gumovou stěrkou. Nakonec vmíchejte lehce zchladlé máslo.
2
Těsto rovnoměrně rozdělte do dvou forem a pečte 20–25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Zda jsou korpusy upečené, zkontrolujte pomocí zapíchnuté špejle. Piškoty vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce. (Pokud nemáte dvě stejné formy, rozdělte si přípravu těsta nadvakrát.)
3
Na krém smíchejte mascarpone s cukrem (nepoužívejte robot, krém by příliš zřídl) a po částech zapracujte ušlehanou smetanu. Krémem spojte oba korpusy a potřete vršek dortu. Ozdobte ho jahodami a dejte vychladit. Před podáváním ho můžete lehce zasypat moučkovým cukrem.
1
Začněte přípravou dortových korpusů. Dortové formy lehce vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem. Vejce s cukrem šlehejte v robotu asi pět minut na nejvyšší rychlost, vznikne hustá pěna. K ní prosejte mouku a opatrně ji do hmoty zapracujte gumovou stěrkou. Nakonec vmíchejte lehce zchladlé máslo.
2
Těsto rovnoměrně rozdělte do dvou forem a pečte 20–25 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Zda jsou korpusy upečené, zkontrolujte pomocí zapíchnuté špejle. Piškoty vyndejte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce. (Pokud nemáte dvě stejné formy, rozdělte si přípravu těsta nadvakrát.)
3
Na krém smíchejte mascarpone s cukrem (nepoužívejte robot, krém by příliš zřídl) a po částech zapracujte ušlehanou smetanu. Krémem spojte oba korpusy a potřete vršek dortu. Ozdobte ho jahodami a dejte vychladit. Před podáváním ho můžete lehce zasypat moučkovým cukrem.