Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJahodová pavlova
Albert logoAlbert logo
  • Jahodová pavlova

Jahodová pavlova

Jahodová pavlova
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cukr třtinový 225 g
  • Vaječný bílek 4 ks
  • Škrob kukuřičný 1 člž
  • Vinný bílý ocet 1 člž
  • Zakysaná smetana 200 ml
  • Cukr moučkový 6 plž
  • Jahody 750 g
  • Jogurt bílý 200 ml
  • Maliny 250 g
  • Zázvor 1 cm
  • Máta 1 svaz.
  • Cukr třtinový 225 g
  • Vaječný bílek 4 ks
  • Škrob kukuřičný 1 člž
  • Vinný bílý ocet 1 člž
  • Zakysaná smetana 200 ml
  • Cukr moučkový 6 plž
  • Jahody 750 g
  • Jogurt bílý 200 ml
  • Maliny 250 g
  • Zázvor 1 cm
  • Máta 1 svaz.

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte elektrickým šlehačem dotuha a leskla. Postupně přisypávejte cukr – vždy přidejte dvě lžíce a řádně zašlehejte. V momentě, kdy jste přisypali veškerý cukr, šlehejte ještě další tři až čtyři minuty. Pak přidejte kukuřičný škrob a vinný ocet. Směs přendejte na plech a rozetřete do kruhu o průměru dvacet centimetrů. Pak z hmoty udělejte velkou misku s vyššími okraji, abyste hotovou pavlovu mohli naplnit krémem. Dejte do trouby, teplotu snižte na 120 °C a pečte hodinu a půl. Troubu vypněte a nechte v ní pavlovu zcela zchladnout. Poté od základu dortu odtrhněte pečicí papír a pavlovu dejte na servírovací talíř.
2
Udělejte krém. Zakysanou smetanu promíchejte s vykapaným jogurtem. Odstopkované jahody pokrájejte na menší kousky a pak je spolu s malinami rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte mátu a zázvor a zasypte moučkovým cukrem. Promíchejte a opatrně vmíchejte ke smetaně.
3
Krémem naplňte pavlovu a posypte 450 g jahod pokrájených na čtvrtky. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte elektrickým šlehačem dotuha a leskla. Postupně přisypávejte cukr – vždy přidejte dvě lžíce a řádně zašlehejte. V momentě, kdy jste přisypali veškerý cukr, šlehejte ještě další tři až čtyři minuty. Pak přidejte kukuřičný škrob a vinný ocet. Směs přendejte na plech a rozetřete do kruhu o průměru dvacet centimetrů. Pak z hmoty udělejte velkou misku s vyššími okraji, abyste hotovou pavlovu mohli naplnit krémem. Dejte do trouby, teplotu snižte na 120 °C a pečte hodinu a půl. Troubu vypněte a nechte v ní pavlovu zcela zchladnout. Poté od základu dortu odtrhněte pečicí papír a pavlovu dejte na servírovací talíř.
2
Udělejte krém. Zakysanou smetanu promíchejte s vykapaným jogurtem. Odstopkované jahody pokrájejte na menší kousky a pak je spolu s malinami rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte mátu a zázvor a zasypte moučkovým cukrem. Promíchejte a opatrně vmíchejte ke smetaně.
3
Krémem naplňte pavlovu a posypte 450 g jahod pokrájených na čtvrtky. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.