Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPiškotový dort s hroznovým vínem
Albert logoAlbert logo
  • Piškotový dort s hroznovým vínem

Piškotový dort s hroznovým vínem

Receptů na lehké dezerty k odpolední kávě není nikdy dost. Tenhle dortík máte hotový během chvíle a zvládnou ho i začátečníci. A ve zdobení se fantazii meze nekladou – dobře funguje čerstvé lesní ovoce, nasekané oříšky i jedlé květy.
Piškotový dort s hroznovým vínem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Narozeniny
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Cukr moučkový 160 g
  • Voda 2 plž
  • Mouka hladká 120 g
  • Kypřící prášek 1/4 ks
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Mascarpone 500 g
  • Cukr krupicový 50 g
  • Vanilkový extrakt 1/2 člž
  • Máta
  • Bílé víno 250 g
  • Hroznové víno tmavé 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Cukr moučkový 160 g
  • Voda 2 plž
  • Mouka hladká 120 g
  • Kypřící prášek 1/4 ks
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Mascarpone 500 g
  • Cukr krupicový 50 g
  • Vanilkový extrakt 1/2 člž
  • Máta
  • Bílé víno 250 g
  • Hroznové víno tmavé 250 g

Příprava

1
Předehřejte troubu na 200 °C, horní a spodní ohřev. Oddělte žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vodou ušlehejte do pěny, vmíchejte mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh.
2
Nalijte do vymazané a vysypané formy. Dejte do trouby a pečte 15 minut. Nechte vychladnout.
3
Hroznové víno omyjte a dejte okapat.
4
Žloutky s cukrem smíchejte v ohnivzdorné misce a šlehejte ve vodní lázni do zhoustnutí. V další míse rozmíchejte mascarpone s aroma a pomalu do něj přidávejte žloutkový krém. Hmotu ještě pečlivě prožeňte šlehačem, aby se ingredience spojily. Vychladlý korpus namažte krémem a vyskládejte na něj pravidelně se střídající hroznové bobule od vnějšího okraje k prostředku. Před podáváním zaprašte moučkovým cukrem.
1
Předehřejte troubu na 200 °C, horní a spodní ohřev. Oddělte žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vodou ušlehejte do pěny, vmíchejte mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh.
2
Nalijte do vymazané a vysypané formy. Dejte do trouby a pečte 15 minut. Nechte vychladnout.
3
Hroznové víno omyjte a dejte okapat.
4
Žloutky s cukrem smíchejte v ohnivzdorné misce a šlehejte ve vodní lázni do zhoustnutí. V další míse rozmíchejte mascarpone s aroma a pomalu do něj přidávejte žloutkový krém. Hmotu ještě pečlivě prožeňte šlehačem, aby se ingredience spojily. Vychladlý korpus namažte krémem a vyskládejte na něj pravidelně se střídající hroznové bobule od vnějšího okraje k prostředku. Před podáváním zaprašte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.