Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený pstruh s bylinkami na ohni
Albert logoAlbert logo
  • Pečený pstruh s bylinkami na ohni

Pečený pstruh s bylinkami na ohni

Pečený pstruh s bylinkami na ohni
Velmi snadné
31-45 minut
1/5
Bezlepkové
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Pstruh celý 4 ks
  • Koření ryby 4 člž
  • Sůl
  • Petržel hladkolistá 8 snít.
  • Pepř
  • Citron BIO 2 ks
  • Olej olivový 30 ml
  • Provázek
  • Brambory rané 400 g
  • Olej slunečnicový 15 ml
  • Pstruh celý 4 ks
  • Koření ryby 4 člž
  • Sůl
  • Petržel hladkolistá 8 snít.
  • Pepř
  • Citron BIO 2 ks
  • Olej olivový 30 ml
  • Provázek
  • Brambory rané 400 g
  • Olej slunečnicový 15 ml

Příprava

1
Pstruhy dobře omyjte, zbavte šupin, vnitřností a žaber. Břišní dutinu okořeňte směsí na ryby, osolte a opepřete. Klacky na opékání a provázek namočte do vody. Klacek prostrčte ústy a břišní dutinou.
2
Pstruhy naplňte snítkami petržele pokapanými olivovým olejem a plátky očištěných citronů.
3
Rozdělejte oheň. Rybu svažte provázkem pomocí řeznického uzlu. První uzlík zavažte u hlavy ryby. Pak volný konec provázku protáhněte 2 cm od prvního uzlíku podél ryby a přidržte palcem. Poté provázek obtočte zespodu kolem ryby a protáhněte smyčkou, aby vám vznikl jednoduchý uzlík. Takto pokračujte až k ocasu. Každý uzel dobře utáhněte.
4
Provázek u ocasu ryby několikrát obtočte, stáhněte a zavažte pevným uzlem. Zapíchněte kolem ohniště tak, aby pstruzi byli asi 30 cm nad plameny. Pstruhy zhruba po 15 minutách otočte a opékejte stejnou dobu z druhé strany.
5
Mezitím připravte brambory. Omyté brambory propíchněte vidličkou a dejte vařit do vroucí osolené vody na 12 minut. Pak je sceďte, rozkrojte napůl a v pánvičce opečte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova.
6
Po upečení sundejte pstruhy z klacků, provázky odstraňte, ryby přendejte na tác a podávejte s bramborami.
1
Pstruhy dobře omyjte, zbavte šupin, vnitřností a žaber. Břišní dutinu okořeňte směsí na ryby, osolte a opepřete. Klacky na opékání a provázek namočte do vody. Klacek prostrčte ústy a břišní dutinou.
2
Pstruhy naplňte snítkami petržele pokapanými olivovým olejem a plátky očištěných citronů.
3
Rozdělejte oheň. Rybu svažte provázkem pomocí řeznického uzlu. První uzlík zavažte u hlavy ryby. Pak volný konec provázku protáhněte 2 cm od prvního uzlíku podél ryby a přidržte palcem. Poté provázek obtočte zespodu kolem ryby a protáhněte smyčkou, aby vám vznikl jednoduchý uzlík. Takto pokračujte až k ocasu. Každý uzel dobře utáhněte.
4
Provázek u ocasu ryby několikrát obtočte, stáhněte a zavažte pevným uzlem. Zapíchněte kolem ohniště tak, aby pstruzi byli asi 30 cm nad plameny. Pstruhy zhruba po 15 minutách otočte a opékejte stejnou dobu z druhé strany.
5
Mezitím připravte brambory. Omyté brambory propíchněte vidličkou a dejte vařit do vroucí osolené vody na 12 minut. Pak je sceďte, rozkrojte napůl a v pánvičce opečte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova.
6
Po upečení sundejte pstruhy z klacků, provázky odstraňte, ryby přendejte na tác a podávejte s bramborami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.