1
Pstruhy dobře omyjte, zbavte šupin, vnitřností a žaber. Břišní dutinu okořeňte směsí na ryby, osolte a opepřete. Klacky na opékání a provázek namočte do vody. Klacek prostrčte ústy a břišní dutinou.
2
Pstruhy naplňte snítkami petržele pokapanými olivovým olejem a plátky očištěných citronů.
3
Rozdělejte oheň. Rybu svažte provázkem pomocí řeznického uzlu. První uzlík zavažte u hlavy ryby. Pak volný konec provázku protáhněte 2 cm od prvního uzlíku podél ryby a přidržte palcem. Poté provázek obtočte zespodu kolem ryby a protáhněte smyčkou, aby vám vznikl jednoduchý uzlík. Takto pokračujte až k ocasu. Každý uzel dobře utáhněte.
4
Provázek u ocasu ryby několikrát obtočte, stáhněte a zavažte pevným uzlem. Zapíchněte kolem ohniště tak, aby pstruzi byli asi 30 cm nad plameny. Pstruhy zhruba po 15 minutách otočte a opékejte stejnou dobu z druhé strany.
5
Mezitím připravte brambory. Omyté brambory propíchněte vidličkou a dejte vařit do vroucí osolené vody na 12 minut. Pak je sceďte, rozkrojte napůl a v pánvičce opečte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova.
6
Po upečení sundejte pstruhy z klacků, provázky odstraňte, ryby přendejte na tác a podávejte s bramborami.
1
Pstruhy dobře omyjte, zbavte šupin, vnitřností a žaber. Břišní dutinu okořeňte směsí na ryby, osolte a opepřete. Klacky na opékání a provázek namočte do vody. Klacek prostrčte ústy a břišní dutinou.
2
Pstruhy naplňte snítkami petržele pokapanými olivovým olejem a plátky očištěných citronů.
3
Rozdělejte oheň. Rybu svažte provázkem pomocí řeznického uzlu. První uzlík zavažte u hlavy ryby. Pak volný konec provázku protáhněte 2 cm od prvního uzlíku podél ryby a přidržte palcem. Poté provázek obtočte zespodu kolem ryby a protáhněte smyčkou, aby vám vznikl jednoduchý uzlík. Takto pokračujte až k ocasu. Každý uzel dobře utáhněte.
4
Provázek u ocasu ryby několikrát obtočte, stáhněte a zavažte pevným uzlem. Zapíchněte kolem ohniště tak, aby pstruzi byli asi 30 cm nad plameny. Pstruhy zhruba po 15 minutách otočte a opékejte stejnou dobu z druhé strany.
5
Mezitím připravte brambory. Omyté brambory propíchněte vidličkou a dejte vařit do vroucí osolené vody na 12 minut. Pak je sceďte, rozkrojte napůl a v pánvičce opečte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova.
6
Po upečení sundejte pstruhy z klacků, provázky odstraňte, ryby přendejte na tác a podávejte s bramborami.