1
Zelí omyjte, zbavte horních listů a nakrájejte na 8 klínků. Z obou stran klínky potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Zelí přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.
2
V rendlíku rozpusťte máslo. Oloupané 4 stroužky česneku prolisujte a přidejte k máslu. Restujte, až česnek zezlátne, a stáhněte ho z plotny. Do másla přidejte šťávu z poloviny citronu, trochu osolte a opepřete.
3
V mixéru rozmixujte omytý koriandr, petrželku, očištěnou polovinu cibule, zbytek oloupaných stroužků česneku, avokádo a chilli. Vše rozmixujte dohladka na salsu chimichurri a přendejte do misky.
4
Tofu nakrájejte na ½ cm silné plátky a dejte stranou. Do mixéru vlijte sójovou omáčku, javorový sirup, sezamový olej, mletou papriku, kmín a tymián. Vše rozmixujte na marinádu a pomažte jí tofu. Na pánvi rozpalte zbytek olivového oleje a tofu na něm opečte z obou stran.
5
Zelí po upečení potřete z obou stran česnekovým máslem. Na talíř servírujte 3 klínky zelí, plátky tofu a přelijte je salsou a ozdobte čerstvou petrželkou. Dle chuti pokapejte limetovou šťávou.
1
Zelí omyjte, zbavte horních listů a nakrájejte na 8 klínků. Z obou stran klínky potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Zelí přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.
2
V rendlíku rozpusťte máslo. Oloupané 4 stroužky česneku prolisujte a přidejte k máslu. Restujte, až česnek zezlátne, a stáhněte ho z plotny. Do másla přidejte šťávu z poloviny citronu, trochu osolte a opepřete.
3
V mixéru rozmixujte omytý koriandr, petrželku, očištěnou polovinu cibule, zbytek oloupaných stroužků česneku, avokádo a chilli. Vše rozmixujte dohladka na salsu chimichurri a přendejte do misky.
4
Tofu nakrájejte na ½ cm silné plátky a dejte stranou. Do mixéru vlijte sójovou omáčku, javorový sirup, sezamový olej, mletou papriku, kmín a tymián. Vše rozmixujte na marinádu a pomažte jí tofu. Na pánvi rozpalte zbytek olivového oleje a tofu na něm opečte z obou stran.
5
Zelí po upečení potřete z obou stran česnekovým máslem. Na talíř servírujte 3 klínky zelí, plátky tofu a přelijte je salsou a ozdobte čerstvou petrželkou. Dle chuti pokapejte limetovou šťávou.