1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Krajíce chleba zlehka potřete po jedné straně olivovým olejem a rozložte je potřenou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 4–5 minut, vyndejte z trouby a obraťte je potřenou stranou nahoru.
3
Zatímco se chléb peče, rozehřejte v pánvi lžíci olivového oleje, vhoďte šalotku a zhruba 2 minuty opékejte. Přidejte cherry rajčátka, osolte a opepřete. Opékejte, dokud rajčátka nezačnou měknout, ale ještě udrží tvar, zhruba 3–4 minuty. Sundejte z ohně.
4
Opečené krajíce dejte na talíř, chleba pomažte ricottou, potom pestem, navrch dejte rajčátka z pánve a pokapejte balzamikovým octem. Podávejte teplé, ozdobené bazalkovými lístky.
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Krajíce chleba zlehka potřete po jedné straně olivovým olejem a rozložte je potřenou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 4–5 minut, vyndejte z trouby a obraťte je potřenou stranou nahoru.
3
Zatímco se chléb peče, rozehřejte v pánvi lžíci olivového oleje, vhoďte šalotku a zhruba 2 minuty opékejte. Přidejte cherry rajčátka, osolte a opepřete. Opékejte, dokud rajčátka nezačnou měknout, ale ještě udrží tvar, zhruba 3–4 minuty. Sundejte z ohně.
4
Opečené krajíce dejte na talíř, chleba pomažte ricottou, potom pestem, navrch dejte rajčátka z pánve a pokapejte balzamikovým octem. Podávejte teplé, ozdobené bazalkovými lístky.