Připravte si tradiční hummus podle našeho jednoduchého receptu. Tento lahodný cizrnový dip je ideální jako zdravá svačina nebo předkrm.
Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Balkánská
Vegetariánské
Ingredience
Složení
1 porcí
Cizrna sterilovaná 400 g
Olej olivový 2 plž
Citronová šťáva 15 ml
Petržel hladkolistá
Česnek 1 strouž.
Tahini 2 plž
Cizrna sterilovaná 400 g
Olej olivový 2 plž
Citronová šťáva 15 ml
Petržel hladkolistá
Česnek 1 strouž.
Tahini 2 plž
Příprava
1
Všechny suroviny s výjimkou petrželky umixujte do hladké pasty. Pokud je směs příliš hustá, nařeďte ji trochou vody nebo tekutinou, kterou jste slili z cizrny. Nakonec přidejte petrželku a rozmixujte ji pouze několika pulsy.
2
Hummus přesuňte do servírovací misky a pokapejte olivovým olejem. Podávejte ho s libanonskými plackami, opečenými nasucho v pánvi nebo troubě a nakrájenými na proužky.
1
Všechny suroviny s výjimkou petrželky umixujte do hladké pasty. Pokud je směs příliš hustá, nařeďte ji trochou vody nebo tekutinou, kterou jste slili z cizrny. Nakonec přidejte petrželku a rozmixujte ji pouze několika pulsy.
2
Hummus přesuňte do servírovací misky a pokapejte olivovým olejem. Podávejte ho s libanonskými plackami, opečenými nasucho v pánvi nebo troubě a nakrájenými na proužky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!