1
V míse smíchejte mouku, mléko nebo vodu (tekutiny dejte 600 ml), vejce, sůl a olej a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc.
2
Nyní usmažte palačinky. Pokud bude potřeba, těsto dořeďte. Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.
3
Jahody omyjte, osušte a pokrájejte si je na menší kostičky. Vždy jednu palačinku si dejte na talíř, k okraji dejte část jahod, přehněte těsto a mírně zarolujte, přidejte další řádku jahod, opět zarolujte a pokračujte až ke konci palačinky.
4
Palačinky podávejte překrájené do šneků, se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
5
Můžete také smíchat tvaroh a zakysanou smetanu v poměru 1:1 a ochutit vanilkovým cukrem.
1
V míse smíchejte mouku, mléko nebo vodu (tekutiny dejte 600 ml), vejce, sůl a olej a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc.
2
Nyní usmažte palačinky. Pokud bude potřeba, těsto dořeďte. Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.
3
Jahody omyjte, osušte a pokrájejte si je na menší kostičky. Vždy jednu palačinku si dejte na talíř, k okraji dejte část jahod, přehněte těsto a mírně zarolujte, přidejte další řádku jahod, opět zarolujte a pokračujte až ke konci palačinky.
4
Palačinky podávejte překrájené do šneků, se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
5
Můžete také smíchat tvaroh a zakysanou smetanu v poměru 1:1 a ochutit vanilkovým cukrem.