Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyObrácený řepný koláč s lučinou
Albert logoAlbert logo
  • Obrácený řepný koláč s lučinou

Obrácený řepný koláč s lučinou

Obrácený řepný koláč s lučinou
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Předkrm

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Červená řepa 8 ks
  • Cukr třtinový BIO 1 plž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Tymián čerstvý 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Křehké těsto 1 ks
  • Máta
  • Lučina 70 g
  • Máslo 15 g
  • Červená řepa 8 ks
  • Cukr třtinový BIO 1 plž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Tymián čerstvý 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Křehké těsto 1 ks
  • Máta
  • Lučina 70 g
  • Máslo 15 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo rozpusťte v pánvi s nepřilnavým povrchem o průměru asi 19 cm. Přidejte řepy a opékejte je asi 2 minuty. Vsypte cukr, přidejte balzamikový ocet a tymián a směs dobře osolte a opepřete. Opékejte dalších 5 minut, aby směs mezi řepou zhoustla. Zakryté poklicí nebo alobalem dejte do trouby a pečte 20 minut. Poté vyjmete a nechte lehce zchladnout. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C, těsto rozviňte a přiklopte jím těstě pánev, přesahující těsto odřízněte. Pečte dalších 20 minut. Nechte 10 minut chladnout, pak přiklopte talířem, obraťte a nechte koláč vypadnout na talíř. Podávejte s kousky lučiny, ozdobené mátou.
2
TIP: Lučinu můžete klidně namíchat s čerstvým kozím sýrem, chuť bude ještě lepší.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo rozpusťte v pánvi s nepřilnavým povrchem o průměru asi 19 cm. Přidejte řepy a opékejte je asi 2 minuty. Vsypte cukr, přidejte balzamikový ocet a tymián a směs dobře osolte a opepřete. Opékejte dalších 5 minut, aby směs mezi řepou zhoustla. Zakryté poklicí nebo alobalem dejte do trouby a pečte 20 minut. Poté vyjmete a nechte lehce zchladnout. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C, těsto rozviňte a přiklopte jím těstě pánev, přesahující těsto odřízněte. Pečte dalších 20 minut. Nechte 10 minut chladnout, pak přiklopte talířem, obraťte a nechte koláč vypadnout na talíř. Podávejte s kousky lučiny, ozdobené mátou.
2
TIP: Lučinu můžete klidně namíchat s čerstvým kozím sýrem, chuť bude ještě lepší.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.