1
Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo rozpusťte v pánvi s nepřilnavým povrchem o průměru asi 19 cm. Přidejte řepy a opékejte je asi 2 minuty. Vsypte cukr, přidejte balzamikový ocet a tymián a směs dobře osolte a opepřete. Opékejte dalších 5 minut, aby směs mezi řepou zhoustla. Zakryté poklicí nebo alobalem dejte do trouby a pečte 20 minut. Poté vyjmete a nechte lehce zchladnout. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C, těsto rozviňte a přiklopte jím těstě pánev, přesahující těsto odřízněte. Pečte dalších 20 minut. Nechte 10 minut chladnout, pak přiklopte talířem, obraťte a nechte koláč vypadnout na talíř. Podávejte s kousky lučiny, ozdobené mátou.