1
Mouku prosejte na val, přidejte k ní cukr, máslo, žloutky i kůru a zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do mikrotenového sáčku a dejte minimálně na hodinu uležet do lednice – může tam byt klidně i den.
2
Těsto postupně rozvalujte na plat tenký dva milimetry a vykrájejte z něj kolečka o průměru 9–10 cm. Do poloviny z nich ještě vykrojte srdíčko.
3
Přendejte je na lehce vymazaný plech a při 160 °C pečte pět minut dorůžova.
4
Nechte zchladnout, plna kolečka pomažte marmeládou, kolečka s vykrojeným srdcem nejprve zacukrujte a pak přiklopte na pomazané spodní díly.
1
Mouku prosejte na val, přidejte k ní cukr, máslo, žloutky i kůru a zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do mikrotenového sáčku a dejte minimálně na hodinu uležet do lednice – může tam byt klidně i den.
2
Těsto postupně rozvalujte na plat tenký dva milimetry a vykrájejte z něj kolečka o průměru 9–10 cm. Do poloviny z nich ještě vykrojte srdíčko.
3
Přendejte je na lehce vymazaný plech a při 160 °C pečte pět minut dorůžova.
4
Nechte zchladnout, plna kolečka pomažte marmeládou, kolečka s vykrojeným srdcem nejprve zacukrujte a pak přiklopte na pomazané spodní díly.