1
Do mísy vsypte 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 200 g másla pokojové teploty pokrájeného na kostky, 100 g namletých mandlí a 2 žloutky.
2
Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a vložte na pár hodin do lednice. V lepším případě nechte chladit do dalšího dne.
3
Na tvarování rohlíčků je lepší, když je těsto tužší z lednice. Proto jej nenechte povolit příliš. Vyválejte na váleček a ten rozdělte na spoustu malých dílků. Rohlíčky tvarujte tak, že si vyválíte malý váleček, který zahnete do tvaru rohlíčku.
4
Do předehřáté trouby na 180 °C postupně vkládejte plechy s rohlíčky. Pečte 8–10 minut. Jakmile začnou růžovět, vytáhněte z trouby a ještě teplé je obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Uložte do krabice a na chladné místo. Po týdnu budou křehké a na jazyku se rozplývající. Krásné Vánoce.
1
Do mísy vsypte 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 200 g másla pokojové teploty pokrájeného na kostky, 100 g namletých mandlí a 2 žloutky.
2
Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a vložte na pár hodin do lednice. V lepším případě nechte chladit do dalšího dne.
3
Na tvarování rohlíčků je lepší, když je těsto tužší z lednice. Proto jej nenechte povolit příliš. Vyválejte na váleček a ten rozdělte na spoustu malých dílků. Rohlíčky tvarujte tak, že si vyválíte malý váleček, který zahnete do tvaru rohlíčku.
4
Do předehřáté trouby na 180 °C postupně vkládejte plechy s rohlíčky. Pečte 8–10 minut. Jakmile začnou růžovět, vytáhněte z trouby a ještě teplé je obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Uložte do krabice a na chladné místo. Po týdnu budou křehké a na jazyku se rozplývající. Krásné Vánoce.