Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDunajské vlny
Albert logoAlbert logo
  • Dunajské vlny

Dunajské vlny

Dunajské vlny
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 500 g
  • Cukr moučkový 550 g
  • Vejce 7 ks
  • Mléko
  • Mouka hladká 450 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Kakao holandské 2 plž
  • Višně kompotované
  • Poleva čokoládová 2 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Tvaroh polotučný 250 g
  • Máslo 500 g
  • Cukr moučkový 550 g
  • Vejce 7 ks
  • Mléko
  • Mouka hladká 450 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Kakao holandské 2 plž
  • Višně kompotované
  • Poleva čokoládová 2 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Tvaroh polotučný 250 g

Příprava

1
300 g másla utřete s 250 g cukru do světlé a na­dýchané pěny.
2
Poté zašlehejte vejce – pěkně jedno po druhém a nakonec přidejte hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Výsledkem by mělo být spíš řidší těsto – dopomoci si k němu můžete přidáním mléka.
3
Těsto rozdělte na půlky a jednu obarvěte holandským kakaem.
4
Plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, vlijte světlé těsto, rovnoměrně poklaďte okapanými višněmi nebo třešněmi a přelijte tmavým těstem.
5
Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30–40 minut.
6
Vychladlé potřete tvarohovým krémem získaným smícháním tvarohu, vanilkového cukru, 200 g másla a 200 g cukru.
7
Přelijte čokoládovou polevou, udělejte v ní ozdobné „dunaj­ské“ vlny a dejte na hodinu do lednice. Podávejte pokrájené.
1
300 g másla utřete s 250 g cukru do světlé a na­dýchané pěny.
2
Poté zašlehejte vejce – pěkně jedno po druhém a nakonec přidejte hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Výsledkem by mělo být spíš řidší těsto – dopomoci si k němu můžete přidáním mléka.
3
Těsto rozdělte na půlky a jednu obarvěte holandským kakaem.
4
Plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, vlijte světlé těsto, rovnoměrně poklaďte okapanými višněmi nebo třešněmi a přelijte tmavým těstem.
5
Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30–40 minut.
6
Vychladlé potřete tvarohovým krémem získaným smícháním tvarohu, vanilkového cukru, 200 g másla a 200 g cukru.
7
Přelijte čokoládovou polevou, udělejte v ní ozdobné „dunaj­ské“ vlny a dejte na hodinu do lednice. Podávejte pokrájené.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.