1
300 g másla utřete s 250 g cukru do světlé a nadýchané pěny.
2
Poté zašlehejte vejce – pěkně jedno po druhém a nakonec přidejte hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Výsledkem by mělo být spíš řidší těsto – dopomoci si k němu můžete přidáním mléka.
3
Těsto rozdělte na půlky a jednu obarvěte holandským kakaem.
4
Plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, vlijte světlé těsto, rovnoměrně poklaďte okapanými višněmi nebo třešněmi a přelijte tmavým těstem.
5
Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30–40 minut.
6
Vychladlé potřete tvarohovým krémem získaným smícháním tvarohu, vanilkového cukru, 200 g másla a 200 g cukru.
7
Přelijte čokoládovou polevou, udělejte v ní ozdobné „dunajské“ vlny a dejte na hodinu do lednice. Podávejte pokrájené.
1
300 g másla utřete s 250 g cukru do světlé a nadýchané pěny.
2
Poté zašlehejte vejce – pěkně jedno po druhém a nakonec přidejte hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Výsledkem by mělo být spíš řidší těsto – dopomoci si k němu můžete přidáním mléka.
3
Těsto rozdělte na půlky a jednu obarvěte holandským kakaem.
4
Plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, vlijte světlé těsto, rovnoměrně poklaďte okapanými višněmi nebo třešněmi a přelijte tmavým těstem.
5
Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30–40 minut.
6
Vychladlé potřete tvarohovým krémem získaným smícháním tvarohu, vanilkového cukru, 200 g másla a 200 g cukru.
7
Přelijte čokoládovou polevou, udělejte v ní ozdobné „dunajské“ vlny a dejte na hodinu do lednice. Podávejte pokrájené.