1
Do velkého hrnce vložte kousky kuřecího masa, celer, mrkev, petržel a směs koření. Přidejte vodu a uveďte zvolna k varu. Vařte na mírném ohni pod poklicí hodinu a čtvrt. Pak odstraňte z vývaru kousky masa, přeceďte je a vyčistěte bílkem. Z hladiny polévky také odstraňte všechen tuk.
2
Připravte si rýžové knedlíčky. Rýži uvařte doměkka, vmíchejte do ní lžičku másla a poté ji nechte vychladnout.
3
Do vychladlé rýže vmíchejte 1–2 vajíčka (na 12 dkg nevařené rýže), sekanou petrželku a podle potřeby zahustěte trochou jemné světlé strouhanky. Osolte a lžičkou ukrajujte knedlíčky. Zavařte je do vroucího vývaru.
1
Do velkého hrnce vložte kousky kuřecího masa, celer, mrkev, petržel a směs koření. Přidejte vodu a uveďte zvolna k varu. Vařte na mírném ohni pod poklicí hodinu a čtvrt. Pak odstraňte z vývaru kousky masa, přeceďte je a vyčistěte bílkem. Z hladiny polévky také odstraňte všechen tuk.
2
Připravte si rýžové knedlíčky. Rýži uvařte doměkka, vmíchejte do ní lžičku másla a poté ji nechte vychladnout.
3
Do vychladlé rýže vmíchejte 1–2 vajíčka (na 12 dkg nevařené rýže), sekanou petrželku a podle potřeby zahustěte trochou jemné světlé strouhanky. Osolte a lžičkou ukrajujte knedlíčky. Zavařte je do vroucího vývaru.