Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrůtí na divoko
Albert logoAlbert logo
  • Krůtí na divoko

Krůtí na divoko

Krůtí na divoko
Snadné
31-45 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Krůtí prsní řízky 250 g
  • Bramborové noky 500 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Cibule 150 g
  • Olej olivový 3 plž
  • Mrkev 130 g
  • Paprika červená 130 g
  • Žampiony 130 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Fenykl mletý
  • Bazalka sušená 1 člž
  • Bílé víno suché 120 ml
  • Rajský protlak 3 plž
  • Parmazán 1 plž
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Vlašské ořechy 50 g
  • Krůtí prsní řízky 250 g
  • Bramborové noky 500 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Cibule 150 g
  • Olej olivový 3 plž
  • Mrkev 130 g
  • Paprika červená 130 g
  • Žampiony 130 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Fenykl mletý
  • Bazalka sušená 1 člž
  • Bílé víno suché 120 ml
  • Rajský protlak 3 plž
  • Parmazán 1 plž

Příprava

1
Noky uvařte podle návodu na obalu a dejte stranou.
2
Krůtí prsa osolte, opepřete a opečte dozlatova na lžíci oleje. Dejte stranou.
3
Na 2 lžících oleje opékejte cibuli. Po chvíli přidejte pokrájenou mrkev, papriku a žampiony. Minutu společně restujte. Přidejte prolisovaný česnek, sušenou bazalku a fenykl.
4
Do pánve přidejte víno a vařte dvě minuty. Přidejte rajčatový protlak, krájená loupaná rajčata, maso a za občasného promíchávání nechte dalších 5 minut probublávat. Maso natrhejte pomocí vidliček.
5
Odstraňte z ohně a vmíchejte parmazán. Dochuťte solí a pepřem. Servírujte s noky a ozdobte čerstvou bazalkou a vlašskými ořechy.
6
TIP : vyzkoušejte přidat mrkev z naší Tržnice
7
Vitamin A - zdroj vitamin A , přispívá k udržení normálního stavu zraku
1
Noky uvařte podle návodu na obalu a dejte stranou.
2
Krůtí prsa osolte, opepřete a opečte dozlatova na lžíci oleje. Dejte stranou.
3
Na 2 lžících oleje opékejte cibuli. Po chvíli přidejte pokrájenou mrkev, papriku a žampiony. Minutu společně restujte. Přidejte prolisovaný česnek, sušenou bazalku a fenykl.
4
Do pánve přidejte víno a vařte dvě minuty. Přidejte rajčatový protlak, krájená loupaná rajčata, maso a za občasného promíchávání nechte dalších 5 minut probublávat. Maso natrhejte pomocí vidliček.
5
Odstraňte z ohně a vmíchejte parmazán. Dochuťte solí a pepřem. Servírujte s noky a ozdobte čerstvou bazalkou a vlašskými ořechy.
6
TIP : vyzkoušejte přidat mrkev z naší Tržnice
7
Vitamin A - zdroj vitamin A , přispívá k udržení normálního stavu zraku

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.