Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŘecká musaka
Albert logoAlbert logo
  • Řecká musaka

Řecká musaka

Řecká musaka
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Řecká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový
  • Česnek 1 strouž.
  • Mleté maso hovězí 750 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Bílé víno 100 ml
  • Rajče 400 g
  • Lilek 2 ks
  • Petržel hladkolistá 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Mouka hladká 35 g
  • Mléko 300 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř celý 4 ks
  • Sýr tvrdý 100 g
  • Citronová kůra 1 plž
  • Brambory 3 ks
  • Máslo 35 g
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový
  • Česnek 1 strouž.
  • Mleté maso hovězí 750 g
  • Skořice mletá 1 člž
  • Bílé víno 100 ml
  • Rajče 400 g
  • Lilek 2 ks
  • Petržel hladkolistá 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Mouka hladká 35 g
  • Mléko 300 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř celý 4 ks

Příprava

1
V širším hrnci osmahněte cibuli na troše olivového oleje doměkka. Pak přihoďte česnek a po minutě i mleté maso. Opékejte ho dohněda, dokud se zcela nerozpadne na malé kousky. Přidejte skořici, víno a 400 g rajčat. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte probublávat půl hodinky. Pak do směsi vmíchejte petrželku, ochuťte solí a pepřem. Zatímco dusíte maso, opečte na troše olivového oleje lilky. Z obou stran a pěkně dohněda. Přendejte je na kuchyňské ubrousky a nechte odsát přebytečný tuk.
2
Udělejte si bešamel: máslo rozpusťte na pánvi, přimíchejte mouku, chvíli opékejte a pak zalijte mlékem, přidejte bobkové listy, celý pepř a dvě lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry. Deset až patnáct minut povařte. Vyndejte pepř a bobkový list a osolte podle chuti. Do bešamelu rozmíchejte dvě vejce a sýr.
3
Začněte vrstvit do středně velké zapékací mísy o objemu zhruba dva litry: na dno dejte část lilků, osolte je, na ně dejte masovou směs, kolečka rajčat a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Končit byste měli masovou směsí. Na ni vyskládejte (jedno přes druhé) kolečka brambor, přelijte sýrovým bešamelem a pečte 30–40 minut.
1
V širším hrnci osmahněte cibuli na troše olivového oleje doměkka. Pak přihoďte česnek a po minutě i mleté maso. Opékejte ho dohněda, dokud se zcela nerozpadne na malé kousky. Přidejte skořici, víno a 400 g rajčat. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte probublávat půl hodinky. Pak do směsi vmíchejte petrželku, ochuťte solí a pepřem. Zatímco dusíte maso, opečte na troše olivového oleje lilky. Z obou stran a pěkně dohněda. Přendejte je na kuchyňské ubrousky a nechte odsát přebytečný tuk.
2
Udělejte si bešamel: máslo rozpusťte na pánvi, přimíchejte mouku, chvíli opékejte a pak zalijte mlékem, přidejte bobkové listy, celý pepř a dvě lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry. Deset až patnáct minut povařte. Vyndejte pepř a bobkový list a osolte podle chuti. Do bešamelu rozmíchejte dvě vejce a sýr.
3
Začněte vrstvit do středně velké zapékací mísy o objemu zhruba dva litry: na dno dejte část lilků, osolte je, na ně dejte masovou směs, kolečka rajčat a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Končit byste měli masovou směsí. Na ni vyskládejte (jedno přes druhé) kolečka brambor, přelijte sýrovým bešamelem a pečte 30–40 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.