Ponořte se na chvíli do vzpomínek na prázdniny a pochutnejte si na krevetách s tomatovou omáčkou. Spolu s opečenou bagetkou máte ve chvilce připravený výborný vydatnější předkrm nebo lehčí hlavní chod.
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Bezlepkové
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Cibule šalotka 1 ks
Česnek 2 strouž.
Sůl
Olej olivový 2 plž
Petržel hladkolistá 1,5 plž
Rajčata krájená v plechovce 400 g
Krevety loupané 250 g
Kopr 1 plž
Feta 150 g
Bageta 1 ks
Pepř
Cibule šalotka 1 ks
Česnek 2 strouž.
Sůl
Olej olivový 2 plž
Petržel hladkolistá 1,5 plž
Rajčata krájená v plechovce 400 g
Krevety loupané 250 g
Kopr 1 plž
Feta 150 g
Bageta 1 ks
Pepř
Příprava
1
Předehřejte troubu na 200 °C horkovzduch + gril.
2
Šalotku a česnek nakrájejte najemno. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej. Na něm restujte šalotku dosklovata. Přidejte česnek a ještě třicet vteřin opékejte. Vlijte rajčata, přiveďte k varu, zlehka osolte a nechte 10 minut probublávat.
3
Pánev odstavte z ohně a vložte do ní bylinky, krevety, rozdrobenou fetu a opepřete. Dejte péct na 10 minut. Podávejte s kouskem bagety.
1
Předehřejte troubu na 200 °C horkovzduch + gril.
2
Šalotku a česnek nakrájejte najemno. V pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej. Na něm restujte šalotku dosklovata. Přidejte česnek a ještě třicet vteřin opékejte. Vlijte rajčata, přiveďte k varu, zlehka osolte a nechte 10 minut probublávat.
3
Pánev odstavte z ohně a vložte do ní bylinky, krevety, rozdrobenou fetu a opepřete. Dejte péct na 10 minut. Podávejte s kouskem bagety.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!