1
Do rendlíku se studenou vodou vložte 6 vajec a přiveďte je k varu. Ve vroucí vodě je vařte po dobu 8 minut. Vejce pak vyjměte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a oloupejte. Poté je rozkrojte a rozdělte žloutky a bílky.
2
Samotné žloutky utřete v misce s 200 g žervé a 2 lžícemi majonézy a přidejte nadrobno nasekané bílky. Očištěnou jarní cibulku nakrájejte na kolečka a nasekejte nadrobno lístky petrželky. Přidejte k pomazánce, osolte, opepřete a vše promíchejte.
3
Pomocí škrabky na zeleninu z okurky podélně opatrně nakrájejte dlouhé plátky. Rozložte je na papírovou utěrku, abyste odsáli přebytečnou tekutinu.
4
Každý plátek pak potřete připravenou vajíčkovou náplní a zarolujte. Pro zpevnění můžete rolky propíchnout párátkem. Jarní občerstvení pro návštěvu se nese na stůl.
1
Do rendlíku se studenou vodou vložte 6 vajec a přiveďte je k varu. Ve vroucí vodě je vařte po dobu 8 minut. Vejce pak vyjměte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a oloupejte. Poté je rozkrojte a rozdělte žloutky a bílky.
2
Samotné žloutky utřete v misce s 200 g žervé a 2 lžícemi majonézy a přidejte nadrobno nasekané bílky. Očištěnou jarní cibulku nakrájejte na kolečka a nasekejte nadrobno lístky petrželky. Přidejte k pomazánce, osolte, opepřete a vše promíchejte.
3
Pomocí škrabky na zeleninu z okurky podélně opatrně nakrájejte dlouhé plátky. Rozložte je na papírovou utěrku, abyste odsáli přebytečnou tekutinu.
4
Každý plátek pak potřete připravenou vajíčkovou náplní a zarolujte. Pro zpevnění můžete rolky propíchnout párátkem. Jarní občerstvení pro návštěvu se nese na stůl.