1
Nejprve připravte burákovou náplň. V misce smíchejte arašídové máslo, cukr, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1⁄2 lžičky soli.
2
Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky burákové směsi o velikosti 2 zarovnaných lžiček. Plech se směsí dejte do mrazáku, než připravíte zbytek těsta, aby hromádky dobře zatuhly.
3
Připravte si zbylé suroviny. V míse ručním mixérem prošlehejte měkké máslo spolu s oběma cukry do pěnové hmoty.
4
Postupně po jednom stěrkou zapracujte vejce a vše dobře promíchejte. Přidejte zbylý vanilkový extrakt a opět promíchejte dohromady.
5
V další misce spolu smíchejte mouku, kakao, škrob, kypřicí prášek, sodu a 1 lžičku soli.
6
K máslové směsi přidejte 1/3 moučné směsi, utřete stěrkou, přidejte další moučné směsi, opět utřete špachtlí, aby se vše dobře spojilo.
7
V této fázi přidejte na kousky nasekanou čokoládu a arašídy a promíchejte.
8
Nakonec přidejte poslední moučné směsi a vše spolu smíchejte. Mísu zakryjte potravinářskou fólií. Těsto dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
9
Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky těsta o velikosti 1 zarovnané polévkové lžíce.
10
Doprostřed udělejte důlek tím, že zatlačíte dovnitř hromádku zmrzlé burákové náplně. Tu pak zakryjete 1 zarovnanou lžící čokoládového těsta.
11
Pečte cca 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po vyndání z trouby nechte ještě minimálně 5 minut vychladnout na plechu.
1
Nejprve připravte burákovou náplň. V misce smíchejte arašídové máslo, cukr, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1⁄2 lžičky soli.
2
Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky burákové směsi o velikosti 2 zarovnaných lžiček. Plech se směsí dejte do mrazáku, než připravíte zbytek těsta, aby hromádky dobře zatuhly.
3
Připravte si zbylé suroviny. V míse ručním mixérem prošlehejte měkké máslo spolu s oběma cukry do pěnové hmoty.
4
Postupně po jednom stěrkou zapracujte vejce a vše dobře promíchejte. Přidejte zbylý vanilkový extrakt a opět promíchejte dohromady.
5
V další misce spolu smíchejte mouku, kakao, škrob, kypřicí prášek, sodu a 1 lžičku soli.
6
K máslové směsi přidejte 1/3 moučné směsi, utřete stěrkou, přidejte další moučné směsi, opět utřete špachtlí, aby se vše dobře spojilo.
7
V této fázi přidejte na kousky nasekanou čokoládu a arašídy a promíchejte.
8
Nakonec přidejte poslední moučné směsi a vše spolu smíchejte. Mísu zakryjte potravinářskou fólií. Těsto dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
9
Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky těsta o velikosti 1 zarovnané polévkové lžíce.
10
Doprostřed udělejte důlek tím, že zatlačíte dovnitř hromádku zmrzlé burákové náplně. Tu pak zakryjete 1 zarovnanou lžící čokoládového těsta.
11
Pečte cca 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po vyndání z trouby nechte ještě minimálně 5 minut vychladnout na plechu.