1
Troubu předehřejte na 180 °C. Suroviny na buchtu (2 vejce, 60 ml rostlinného oleje, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 60 ml citronové šťávy, 1 lžička vanilkové esence, 280 g řeckého jogurtu, 250 g krupicového cukru, 2 lžíce tymiánových lístků) dejte do velké mísy a promíchejte. Pak vmíchejte 260 g hladké mouky a 2 lžičky prášku do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a pečicím papírem vyložené dortové nebo bábovkové formy o průměru 20 cm a pečte 45–50 minut. Vyndejte z trouby, nechte buchtu ještě 10 minut odpočívat ve formě a pak ji vyklopte.
2
Zatímco se buchta peče, připravte si citronový sirup. Citronovou šťávu ze dvou citronů, 100 g cukru krupice a 2 lžíce vody v rendlíku na mírném plamenu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zhruba 3 minuty zvolna probublávat, až sirup začne houstnout. Pak vmíchejte citronovou kůru ze dvou citronů. Vršek buchty hustě propíchejte špejlí a přelijte polovinou sirupu. Ten se do těsta hezky vsákne. Chvíli počkejte a nalijte druhou polovinu sirupu.
3
2 lžíce tymiánových lístků tlučte s 50 g cukru v hmoždíři, dokud tymián nepustí trochu oleje. Buchtu posypte tymiánovým cukrem a ozdobte snítkami tymiánu.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Suroviny na buchtu (2 vejce, 60 ml rostlinného oleje, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 60 ml citronové šťávy, 1 lžička vanilkové esence, 280 g řeckého jogurtu, 250 g krupicového cukru, 2 lžíce tymiánových lístků) dejte do velké mísy a promíchejte. Pak vmíchejte 260 g hladké mouky a 2 lžičky prášku do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a pečicím papírem vyložené dortové nebo bábovkové formy o průměru 20 cm a pečte 45–50 minut. Vyndejte z trouby, nechte buchtu ještě 10 minut odpočívat ve formě a pak ji vyklopte.
2
Zatímco se buchta peče, připravte si citronový sirup. Citronovou šťávu ze dvou citronů, 100 g cukru krupice a 2 lžíce vody v rendlíku na mírném plamenu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zhruba 3 minuty zvolna probublávat, až sirup začne houstnout. Pak vmíchejte citronovou kůru ze dvou citronů. Vršek buchty hustě propíchejte špejlí a přelijte polovinou sirupu. Ten se do těsta hezky vsákne. Chvíli počkejte a nalijte druhou polovinu sirupu.
3
2 lžíce tymiánových lístků tlučte s 50 g cukru v hmoždíři, dokud tymián nepustí trochu oleje. Buchtu posypte tymiánovým cukrem a ozdobte snítkami tymiánu.