1
Polohrubou mouku prosejte do větší mísy, uprostřed udělejte prstem důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přidejte 40 g cukru a navrch rozdrobte kvasnice. 10 minut nechte vzejít kvásek.
2
Pak přidejte 2 žloutky, 80 g másla, 40 g cukru, citronovou kůru, sůl a postupně i zbytek mléka. Zadělejte těsto – nejprve míchejte vařečkou, až těsto přestane lepit, zpracujte ho rukama. Během dvou hodin nechte těsto na teplém místě zdvojnásobit objem, v míse a zakryté utěrkou.
3
Troubu předehřejte na 170 °C. Plechy nebo koláčové formy vymažte máslem a těsto rozdělte na poloviny. Každou dejte na plech a rukama těsto roztáhněte po celé ploše.
4
Tvaroh smíchejte s jedním vejcem a 50 g cukru dohladka. Pokud je ještě tuhý, zjemněte ho kapkou mléka. Náplň rozetřete dospodu a rybíz dejte navrch.
5
Udělejte si drobenku: 100 g másla poprašte hrubou moukou a 100 g cukru a rychle rukama zpracujte. Drobenkou pak posypte rybíz. Okraje koláčů potřete zbylým vejcem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.
1
Polohrubou mouku prosejte do větší mísy, uprostřed udělejte prstem důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přidejte 40 g cukru a navrch rozdrobte kvasnice. 10 minut nechte vzejít kvásek.
2
Pak přidejte 2 žloutky, 80 g másla, 40 g cukru, citronovou kůru, sůl a postupně i zbytek mléka. Zadělejte těsto – nejprve míchejte vařečkou, až těsto přestane lepit, zpracujte ho rukama. Během dvou hodin nechte těsto na teplém místě zdvojnásobit objem, v míse a zakryté utěrkou.
3
Troubu předehřejte na 170 °C. Plechy nebo koláčové formy vymažte máslem a těsto rozdělte na poloviny. Každou dejte na plech a rukama těsto roztáhněte po celé ploše.
4
Tvaroh smíchejte s jedním vejcem a 50 g cukru dohladka. Pokud je ještě tuhý, zjemněte ho kapkou mléka. Náplň rozetřete dospodu a rybíz dejte navrch.
5
Udělejte si drobenku: 100 g másla poprašte hrubou moukou a 100 g cukru a rychle rukama zpracujte. Drobenkou pak posypte rybíz. Okraje koláčů potřete zbylým vejcem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.