Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRybízový koláč s drobenkou
Albert logoAlbert logo
  • Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 180 g
  • Mléko 250 ml
  • Cukr krupicový 230 g
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Droždí čerstvé 25 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Vejce 2 ks
  • Citronová kůra 1 ks
  • Rybíz červený 500 g
  • Tvaroh tučný 250 g
  • Sůl 1 člž
  • Mouka hrubá 140 g
  • Máslo 180 g
  • Mléko 250 ml
  • Cukr krupicový 230 g
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Droždí čerstvé 25 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Vejce 2 ks
  • Citronová kůra 1 ks
  • Rybíz červený 500 g
  • Tvaroh tučný 250 g
  • Sůl 1 člž
  • Mouka hrubá 140 g

Příprava

1
Polohrubou mouku prosejte do větší mísy, uprostřed udělejte prstem důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přidejte 40 g cukru a navrch rozdrobte kvasnice. 10 minut nechte vzejít kvásek.
2
Pak přidejte 2 žloutky, 80 g másla, 40 g cukru, citronovou kůru, sůl a postupně i zbytek mléka. Zadělejte těsto – nejprve míchejte vařečkou, až těsto přestane lepit, zpracujte ho rukama. Během dvou hodin nechte těsto na teplém místě zdvojnásobit objem, v míse a zakryté utěrkou.
3
Troubu předehřejte na 170 °C. Plechy nebo koláčové formy vymažte máslem a těsto rozdělte na poloviny. Každou dejte na plech a rukama těsto roztáhněte po celé ploše.
4
Tvaroh smíchejte s jedním vejcem a 50 g cukru dohladka. Pokud je ještě tuhý, zjemněte ho kapkou mléka. Náplň rozetřete dospodu a rybíz dejte navrch.
5
Udělejte si drobenku: 100 g másla poprašte hrubou moukou a 100 g cukru a rychle rukama zpracujte. Drobenkou pak posypte rybíz. Okraje koláčů potřete zbylým vejcem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.
1
Polohrubou mouku prosejte do větší mísy, uprostřed udělejte prstem důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přidejte 40 g cukru a navrch rozdrobte kvasnice. 10 minut nechte vzejít kvásek.
2
Pak přidejte 2 žloutky, 80 g másla, 40 g cukru, citronovou kůru, sůl a postupně i zbytek mléka. Zadělejte těsto – nejprve míchejte vařečkou, až těsto přestane lepit, zpracujte ho rukama. Během dvou hodin nechte těsto na teplém místě zdvojnásobit objem, v míse a zakryté utěrkou.
3
Troubu předehřejte na 170 °C. Plechy nebo koláčové formy vymažte máslem a těsto rozdělte na poloviny. Každou dejte na plech a rukama těsto roztáhněte po celé ploše.
4
Tvaroh smíchejte s jedním vejcem a 50 g cukru dohladka. Pokud je ještě tuhý, zjemněte ho kapkou mléka. Náplň rozetřete dospodu a rybíz dejte navrch.
5
Udělejte si drobenku: 100 g másla poprašte hrubou moukou a 100 g cukru a rychle rukama zpracujte. Drobenkou pak posypte rybíz. Okraje koláčů potřete zbylým vejcem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.