1
Maso nakrájejte na kostky. Ve větším kastrolu rozpalte sádlo a dejte do něj maso. Osolte, opepřete a posypte kmínem. Maso opékejte zprudka, až se zatáhne. Potom ho podlijte trochou vody, přiklopte a duste tak dlouho, až se voda vyvaří a maso se opeče dozlatova. Nakonec můžete přidat ještě kousek sádla, aby maso zůstalo šťavnaté. Mezitím dejte vařit osolenou vodu do velkého hrnce. Nastrouhejte brambory na hrubém struhadle do mísy, přidejte vejce a mouku, osolte a dobře promíchejte. Z těsta pak pomocí dvou mokrých lžic vytvarujte na zkoušku jeden nok, vhoďte do vroucí vody. Až vyplave, nechte ještě chvíli povařit, pak děrovanou naběračkou vyndejte. Pokud se nok rozpadá, přidejte do těsta ještě mouku. Uvařené chlupačky sceďte a rovnou je přisypte do kastrolu s dopékajícím se masem. Přiklopte a řádně protřepejte, aby se všechny chlupačky omastily výpekem. Podávejte například s obyčejným okurkovým salátem.