Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySmorrebrod / žitný chleba obložený filety z mořského vlka
Albert logoAlbert logo
  • Smorrebrod / žitný chleba obložený filety z mořského vlka

Smorrebrod / žitný chleba obložený filety z mořského vlka

Smorrebrod / žitný chleba obložený filety z mořského vlka
Snadné
16-30 minut
4/5
Skandinávská
Svačina

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mořský vlk 1 ks
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Citron 2 ks
  • Kopr 1 hrs.
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Avokádo 2 ks
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Chléb žitný 4 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Kapary 1 plž
  • Bazalka čerstvá 8 snít.
  • Vejce 2 ks
  • Mořský vlk 1 ks
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Citron 2 ks
  • Kopr 1 hrs.
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Avokádo 2 ks
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Chléb žitný 4 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Kapary 1 plž
  • Bazalka čerstvá 8 snít.
  • Vejce 2 ks

Příprava

1
Rybu omyjte a osušte papírovou utěrkou. Ostrým nožem rybu nařízněte na okraji hlavy a poté pokračujte podél páteřní kosti směrem od hlavy k ocasu. Filet oddělte od ryby a pokračujte na druhé straně. Pinzetou nebo vidličkou rybu zbavte kostí. Maso nařízněte na užší straně filetu, pevně uchopte za kůži a postupným seřezáváním maso oddělte od kůže. Opláchněte pod studenou vodou, osušte a pokrájejte na větší kousky. Maso vložte do misky se šťávou z 1 citronu, kořením se směsí soli a chilli paprik a nadrobno posekaným koprem a petrželkou. Nechte marinovat alespoň 15 minut v lednici.
2
Mezitím avokáda rozpulte, zbavte pecek, vyloupněte a nakrájejte. První avokádo rozmíchejte v misce se 125 g smetanového sýra, solí, pepřem a šťávou z půlky citronu. Druhé avokádo pokrájejte na plátky.
3
Plátky chleba rozpulte. Namažte je zbylým smetanovým sýrem, avokádovou pomazánkou, poklaďte plátky ryby, avokáda, kolečky oloupané cibule, čtvrtinou natvrdo uvařeného vejce, kapary a snítkami bazalky.
1
Rybu omyjte a osušte papírovou utěrkou. Ostrým nožem rybu nařízněte na okraji hlavy a poté pokračujte podél páteřní kosti směrem od hlavy k ocasu. Filet oddělte od ryby a pokračujte na druhé straně. Pinzetou nebo vidličkou rybu zbavte kostí. Maso nařízněte na užší straně filetu, pevně uchopte za kůži a postupným seřezáváním maso oddělte od kůže. Opláchněte pod studenou vodou, osušte a pokrájejte na větší kousky. Maso vložte do misky se šťávou z 1 citronu, kořením se směsí soli a chilli paprik a nadrobno posekaným koprem a petrželkou. Nechte marinovat alespoň 15 minut v lednici.
2
Mezitím avokáda rozpulte, zbavte pecek, vyloupněte a nakrájejte. První avokádo rozmíchejte v misce se 125 g smetanového sýra, solí, pepřem a šťávou z půlky citronu. Druhé avokádo pokrájejte na plátky.
3
Plátky chleba rozpulte. Namažte je zbylým smetanovým sýrem, avokádovou pomazánkou, poklaďte plátky ryby, avokáda, kolečky oloupané cibule, čtvrtinou natvrdo uvařeného vejce, kapary a snítkami bazalky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.