Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBrie les chateaux de france v listovém těstě
Albert logoAlbert logo
  • Brie les chateaux de france v listovém těstě

Brie les chateaux de france v listovém těstě

BRIE LES CHATEAUX DE FRANCE pochází ze západní Francie z oblasti Normandie. Jedná se o měkký sýr s bílou plísní na povrchu, vyráběný z mléka volně se pasoucích krav. Při ochutnání zjistíte, jak velmi jemnou a delikátní chuť má.
Brie les chateaux de france v listovém těstě
Snadné
31-45 minut
0/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Olej olivový 1 plž
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Cibule 3 ks
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Listové těsto 300 g
  • Tymián sušený 1 člž
  • Vejce 1 ks
  • Sýr brie 400 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Cibule 3 ks
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Listové těsto 300 g
  • Tymián sušený 1 člž
  • Vejce 1 ks
  • Sýr brie 400 g

Příprava

1
Oloupané cibule nakrájejte na větší kostky a na pánvi na rozpáleném olivovém oleji smažte dozlatova. Zasypte cukrem, nechte zkaramelizovat, zalijte balsamikem, přidejte sůl, pepř, tymián a nechte 10 minut dusit pod pokličkou.
2
Těsto rozválejte a vykrojte 2 větší kruhy o průměru 25 cm. Sýr Brie Les Chateaux de France rozkrájejte na kostky. Do středu každého kruhu položte 200 g sýra a posypte karamelizovanou cibulí.
3
Aby vznikl tvar měšce, přeložte kraje těsta jemně přes sýr. Při překrývání tvořte pravidelné záhyby a postupně je spojte přimáčknutím k sobě. Před pečením potřete těsto rozšlehaným vejcem.
4
Pečte na 180 °C po dobu 20 minut. Podávejte hned po vytažení z trouby.
1
Oloupané cibule nakrájejte na větší kostky a na pánvi na rozpáleném olivovém oleji smažte dozlatova. Zasypte cukrem, nechte zkaramelizovat, zalijte balsamikem, přidejte sůl, pepř, tymián a nechte 10 minut dusit pod pokličkou.
2
Těsto rozválejte a vykrojte 2 větší kruhy o průměru 25 cm. Sýr Brie Les Chateaux de France rozkrájejte na kostky. Do středu každého kruhu položte 200 g sýra a posypte karamelizovanou cibulí.
3
Aby vznikl tvar měšce, přeložte kraje těsta jemně přes sýr. Při překrývání tvořte pravidelné záhyby a postupně je spojte přimáčknutím k sobě. Před pečením potřete těsto rozšlehaným vejcem.
4
Pečte na 180 °C po dobu 20 minut. Podávejte hned po vytažení z trouby.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.