1
Ricottu vyklopte do cedníku opatřeného plátýnkem nebo kuchyňskými utěrkami. Vršek ricotty také překryjte plátýnkem a dobře vymačkejte všechnu syrovátku. Ricottu přendejte do mísy. Přidejte žloutky oddělené od bílků a vše dobře promíchejte.
2
Přisypte hladkou mouku, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř, nasekaný tymián a vše spolu promíchejte. Pokud se vám bude zdát těsto příliš lepivé, můžete přisypat trochu mouky navíc.
3
Těsto na gnocchi rozdělte na 8 stejných porcí. Ty vyválejte na válečky o průměru 1 cm. Nakrájejte je na 1 cm široké kousky. Pak vezměte vidličku a hroty popotáhněte každý kousek po pracovní ploše, aby vám vznikl typický tvar pro gnocchi. Přendejte je na plech a připravte cuketu.
4
Cuketu omyjte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka. Přendejte do misky, vmíchejte prolisovaný česnek, ochuťte solí a pepřem. Na pánvi rozpalte 1 lžíci olivového oleje a cuketu orestujte.
5
Gnocchi uvařte v osolené vroucí vodě. Že jsou hotové, poznáte, když vyplavou na hladinu. Postupně je vyndejte děrovanou naběračkou z vody a přidejte k cuketě. Opatrně promíchejte.
6
Servírujte pokapané olivovým olejem a s nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu.
1
Ricottu vyklopte do cedníku opatřeného plátýnkem nebo kuchyňskými utěrkami. Vršek ricotty také překryjte plátýnkem a dobře vymačkejte všechnu syrovátku. Ricottu přendejte do mísy. Přidejte žloutky oddělené od bílků a vše dobře promíchejte.
2
Přisypte hladkou mouku, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř, nasekaný tymián a vše spolu promíchejte. Pokud se vám bude zdát těsto příliš lepivé, můžete přisypat trochu mouky navíc.
3
Těsto na gnocchi rozdělte na 8 stejných porcí. Ty vyválejte na válečky o průměru 1 cm. Nakrájejte je na 1 cm široké kousky. Pak vezměte vidličku a hroty popotáhněte každý kousek po pracovní ploše, aby vám vznikl typický tvar pro gnocchi. Přendejte je na plech a připravte cuketu.
4
Cuketu omyjte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka. Přendejte do misky, vmíchejte prolisovaný česnek, ochuťte solí a pepřem. Na pánvi rozpalte 1 lžíci olivového oleje a cuketu orestujte.
5
Gnocchi uvařte v osolené vroucí vodě. Že jsou hotové, poznáte, když vyplavou na hladinu. Postupně je vyndejte děrovanou naběračkou z vody a přidejte k cuketě. Opatrně promíchejte.
6
Servírujte pokapané olivovým olejem a s nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu.