Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRicottové gnocchi s cuketou a bylinkami
Albert logoAlbert logo
  • Ricottové gnocchi s cuketou a bylinkami

Ricottové gnocchi s cuketou a bylinkami

Ricottové gnocchi s cuketou a bylinkami
Snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Ricotta 425 g
  • Vejce 3 ks
  • Parmazán 30 g
  • Mouka hladká 115 g
  • Sůl 3/4 člž
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Cuketa 1 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Olej olivový 2 plž
  • Ricotta 425 g
  • Vejce 3 ks
  • Parmazán 30 g
  • Mouka hladká 115 g
  • Sůl 3/4 člž
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Cuketa 1 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Olej olivový 2 plž

Příprava

1
Ricottu vyklopte do cedníku opatřeného plátýnkem nebo kuchyňskými utěrkami. Vršek ricotty také překryjte plátýnkem a dobře vymačkejte všechnu syrovátku. Ricottu přendejte do mísy. Přidejte žloutky oddělené od bílků a vše dobře promíchejte.
2
Přisypte hladkou mouku, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř, nasekaný tymián a vše spolu promíchejte. Pokud se vám bude zdát těsto příliš lepivé, můžete přisypat trochu mouky navíc.
3
Těsto na gnocchi rozdělte na 8 stejných porcí. Ty vyválejte na válečky o průměru 1 cm. Nakrájejte je na 1 cm široké kousky. Pak vezměte vidličku a hroty popotáhněte každý kousek po pracovní ploše, aby vám vznikl typický tvar pro gnocchi. Přendejte je na plech a připravte cuketu.
4
Cuketu omyjte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka. Přendejte do misky, vmíchejte prolisovaný česnek, ochuťte solí a pepřem. Na pánvi rozpalte 1 lžíci olivového oleje a cuketu orestujte.
5
Gnocchi uvařte v osolené vroucí vodě. Že jsou hotové, poznáte, když vyplavou na hladinu. Postupně je vyndejte děrovanou naběračkou z vody a přidejte k cuketě. Opatrně promíchejte.
6
Servírujte pokapané olivovým olejem a s nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu.
1
Ricottu vyklopte do cedníku opatřeného plátýnkem nebo kuchyňskými utěrkami. Vršek ricotty také překryjte plátýnkem a dobře vymačkejte všechnu syrovátku. Ricottu přendejte do mísy. Přidejte žloutky oddělené od bílků a vše dobře promíchejte.
2
Přisypte hladkou mouku, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř, nasekaný tymián a vše spolu promíchejte. Pokud se vám bude zdát těsto příliš lepivé, můžete přisypat trochu mouky navíc.
3
Těsto na gnocchi rozdělte na 8 stejných porcí. Ty vyválejte na válečky o průměru 1 cm. Nakrájejte je na 1 cm široké kousky. Pak vezměte vidličku a hroty popotáhněte každý kousek po pracovní ploše, aby vám vznikl typický tvar pro gnocchi. Přendejte je na plech a připravte cuketu.
4
Cuketu omyjte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka. Přendejte do misky, vmíchejte prolisovaný česnek, ochuťte solí a pepřem. Na pánvi rozpalte 1 lžíci olivového oleje a cuketu orestujte.
5
Gnocchi uvařte v osolené vroucí vodě. Že jsou hotové, poznáte, když vyplavou na hladinu. Postupně je vyndejte děrovanou naběračkou z vody a přidejte k cuketě. Opatrně promíchejte.
6
Servírujte pokapané olivovým olejem a s nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 22 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 22 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.