PRAXE V ALBERTU
REALIZOVANÉ PROJEKTY
Soutěže odborných dovedností
obchodník a aranžér. Soutěže pořádají každoročně vybrané střední školy z Plzně, Kroměříže a Děčína.
Soutěže se účastní žáci z několika středních škol z celé ČR, při které mají možnost porovnat své odborné a teoretické znalosti, které mnohdy načerpali na našich prodejnách Albert.
S Albertem na praxi
si vyzkoušely práci v naší ostravské prodejně Nová Karolína. V Albertu poskytujeme mladým lidem ze sociálně ohroženého prostředí pravidelně možnost získání reálných zkušeností, které jsou často i prvními zkušenostmi z pracovního prostředí.
Během školního roku u nás každoročně absolvuje praxi na 700 učňů. Žákům dáváme možnost získat odborné dovednosti na různých pozicích – od pekaře, přes prodavače, operátora skladování až k obchodníkovi u čtyřletého maturitního oboru.
V rámci celodenního workshopu v ostravském hypermarketu Albert v Nové Karolíně se děti mohly dozvědět plno zajímavých informací o fungování společnosti, možnostech praxí a brigád, ale i kariérního růstu včetně následné praktické ukázky u vybraných pozic. Cílem projektu do Alberta na praxi je ukázat mladým lidem ze sociálně ohroženého prostředí fungování maloobchodu a zároveň v případě zájmu o brigádu, tuto první pracovní zkušenost zprostředkovat.
Setkání nejlepších žáků na centrále společnosti Albert
na prodejnách praktické vyučování nebo odborné praxe. Každoročně připravujeme pro vybrané školy setkání nejlepších studentů v pražské centrále. Celodenní setkání je naplněno bohatým programem a zajímavými workshopy. Žáci i učitelé nahlédnou pod pokličku velké nadnárodní společnosti.
Stáž francouzských pekařů
kteří začali na naší prodejně v Nových Butovicích třítýdenní stáž.
V letošním roce máme 2 studenty Lucase a Mathise, kteří jsou studenti 2. ročníku a praxi mají v regionálních pekárnách. Jejich studium spočívá ve dvou týdnech školní docházky a šesti týdnech praxe. Na stáž byli vybráni školou v rámci programu Erasmus a jsou na to patřičně hrdi, že byli posláni právě do České republiky.
O pekařské řemeslo mají velký zájem a jejich cílem je věnovat se řemeslu, případně si otevřít vlastní pekárnu.
V závěru stáže nám přislíbili překvapení v podobě upečení pravého francouzského pekařského výrobku. Který to bude, se musíme nechat překvapit.