V ALBERTU MÁME
RYBY OD RYBÁŘŮ,
KTERÝM ZÁLEŽÍ NA BUDOUCNOSTI MOŘÍ.
Objevte Albertův Rybí trh - ryby lovené a chované tak, aby jich v moři neubývalo.
Všechny mořské ryby, které pod touto značkou najdete, mají certifikáty ASC nebo MSC.
Co to pro vás znamená?
V ALBERTU MÁME
RYBY OD RYBÁŘŮ,
KTERÝM ZÁLEŽÍ NA BUDOUCNOSTI MOŘÍ.
Objevte Albertův Rybí trh - ryby lovené a chované tak, aby jich v moři neubývalo.
Všechny mořské ryby, které pod touto značkou najdete, mají certifikáty ASC nebo MSC.
Co to pro vás znamená?
Kapr od českých rybářů
Více informací
Díky kaprům z certifikovaných chovů, zůstane tradice rybolovu zachována i pro další generace a vy si bude moci stále pochutnávat na českých rybách.
UCHR = Udržitelný chov ryb. Certifikace, na jejímž vzniku se podílel Albert, ve spolupráci s Mendelovou univerzitou Brno a Rybářským sdružením České republiky.
Certifikace zajišťuje udržitelnost chovu a welfare ryb, které mají dostatek prostoru a maximálně přirozené podmínky, včetně přírodní potravy.
Kapři pocházejí výhradně z ČR, konkrétně z Třeboně a z Chlumce nad Cidlinou.
Pstruh
Více informací
Naši pstruzi pocházejí nejčastěji z farem v České republice a Itálii. V některých případech doplňujeme zásoby i od dodavatelů z dalších zemí Evropské Unie (např. ze Slovenska, Francie, Dánska aj.).
Tilápie
Více informací
Tilapie, které vám v Albertu nabízíme, pocházejí z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu sladkovodních ryb. Na jejich obale najdete označení ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. To znamená, že ryby pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu.
V Albertu se k moři chováme s úctou. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.
Candát
Více informací
Výtečného candáta, kterého si můžete vychutnat hned na několik způsobů, pro vás dováříme z Kazachstánu. K jeho výlovu dochází na jezeře Zajsan.
Sumeček africký
Více informací
Sumeček africký zvaný také keříčkovec jihoafrický či clarias se volně vyskytuje zejména ve sladkých stojatých vodách v Africe, Sýrii, v jihovýchodní Asii nebo na Madagaskaru, od roku 1990 je také chován České republice.
Náš sumeček pochází ze Slovenska.
Jeho maso se vyznačuje výbornou chutí a vyšším obsahem tuku, což zaručuje lahodnou šťavnatou chuť.
JAK UDRŽÍTE RYBY CO NEJDÉLE ČERSTVÉ?
Ryby nakupujte nejlépe
na konci celého nákupu.
Skladujte je ve spodní části chladničky
při teplotě 0–4 °C.
Domů ryby přepravte
ideálně v chladicí tašce.
Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit,
je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
JAK UDRŽÍTE RYBY CO NEJDÉLE ČERSTVÉ?
Ryby nakupujte nejlépe
na konci celého nákupu.
Skladujte je ve spodní části chladničky
při teplotě 0–4 °C.
Domů ryby přepravte
ideálně v chladicí tašce.
Vhodné je zpracovat ryby do 2 dnů. Případně marinovat nebo zmrazit.