Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZnojemská roláda
Albert logoAlbert logo
  • Znojemská roláda

Znojemská roláda

Na seznamu dobrot české klasické kuchyně rozhodně nesmí chybět chutná kombinace kyselých okurek a pečeného hovězího masa. Znojemský národní poklad nepřidávejte tentokrát do omáčky, ale zabalte do rolády s bohatou náplní.
Znojemská roláda
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí kýta 400 g
  • Vejce 4 ks
  • Sůl
  • Mouka hrubá 1 plž
  • Anglická slanina 100 g
  • Sádlo 2 plž
  • Kyselé okurky 6 ks
  • Hořčice plnotučná 2 plž
  • Vývar hovězí 500 ml
  • Rýže 300 g
  • Pepř
  • Máslo 1 plž
  • Hovězí kýta 400 g
  • Vejce 4 ks
  • Sůl
  • Mouka hrubá 1 plž
  • Anglická slanina 100 g
  • Sádlo 2 plž
  • Kyselé okurky 6 ks
  • Hořčice plnotučná 2 plž
  • Vývar hovězí 500 ml
  • Rýže 300 g
  • Pepř
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso rozkrojte tak, aby se vytvořil co největší plát. Vložte ho mezi dva kusy potravinové fólie a ještě rozklepejte paličkou na maso. Vejce připravte na másle s trochou soli na způsob míchaných vajíček. Nechte vychladnout a pak smíchejte s hrubou moukou.
2
Plát masa potřete hořčicí, poklaďte anglickou slaninou a navršte na něj míchaná vajíčka a okurky. Menší klidně nechte vcelku, větší rozkrojte na půlky nebo čtvrtinky.
3
Zarolujte a svažte potravinářským provázkem. V pekáči rozehřejte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Podlijte vývarem, posypte solí a pepřem a dejte zhruba na hodinu péct do trouby. Během pečení občas polévejte výpekem a podle potřeby podlijte vodou nebo vývarem. Podávejte s vařenou rýží.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso rozkrojte tak, aby se vytvořil co největší plát. Vložte ho mezi dva kusy potravinové fólie a ještě rozklepejte paličkou na maso. Vejce připravte na másle s trochou soli na způsob míchaných vajíček. Nechte vychladnout a pak smíchejte s hrubou moukou.
2
Plát masa potřete hořčicí, poklaďte anglickou slaninou a navršte na něj míchaná vajíčka a okurky. Menší klidně nechte vcelku, větší rozkrojte na půlky nebo čtvrtinky.
3
Zarolujte a svažte potravinářským provázkem. V pekáči rozehřejte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Podlijte vývarem, posypte solí a pepřem a dejte zhruba na hodinu péct do trouby. Během pečení občas polévejte výpekem a podle potřeby podlijte vodou nebo vývarem. Podávejte s vařenou rýží.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.