Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZmrzlinový dort ve tvaru želvy
Albert logoAlbert logo
  • Zmrzlinový dort ve tvaru želvy

Zmrzlinový dort ve tvaru želvy

Zmrzlinový dort ve tvaru želvy
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Narozeniny
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Zmrzlina vanilková 1,5 l
  • Miňonky
  • Poleva čokoládová
  • Lipo bonbony
  • Zmrzlina čokoládová
  • Mouka hladká 160 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Sůl 1/4 člž
  • Cukr moučkový 80 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Mléko 80 ml
  • Vejce 1 ks
  • Mouka hrubá
  • Máslo 8 plž
  • Zmrzlina vanilková 1,5 l
  • Miňonky
  • Poleva čokoládová
  • Lipo bonbony
  • Zmrzlina čokoládová
  • Mouka hladká 160 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Sůl 1/4 člž
  • Cukr moučkový 80 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Mléko 80 ml
  • Vejce 1 ks
  • Mouka hrubá
  • Máslo 8 plž

Příprava

1
Plech nebo tác, který se vejde do mrazáku, vyložte potravinářskou fólií. Naběračkou na zmrzlinu na něj vytvarujte třicet kopečků vanilkové zmrzliny. Přidejte kopeček čokoládové a vložte minimálně na hodinu do mrazáku.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte a hrubou moukou vysypte ohnivzdornou mísu o objemu zhruba 1250 ml.
3
Do jiné mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a promíchejte. Přidejte vajíčka, žloutek, mléko, vanilkový extrakt a opatrně promíchejte. Nakonec co nejrychleji vmíchejte máslo. Těsto přelijte do mísy a pečte 30 až 35 minut. Nechte zchladnout.
4
Korpus 2x až 3x horizontálně prořízněte a promažte vrstvou zmrzliny.
5
Širší mísu o objemu 3 litry vyložte potravinářskou fólií a dno i boky vyskládejte kopečky zmrzliny. Doprostřed dejte naplněný korpus (rovnou stranou nahoru) a vršek zamázněte zmrzlinou. Přetáhněte fólií a vložte na 4 hodiny do mrazáku.
6
Těsně před oslavou mísu vyndejte z mrazáku a krunýř vyklopte na servírovací talíř. Z kopečku čokoládové zmrzliny udělejte hlavu, z ovocných čoček s kapkou čokoládové polevy oči a z miňonek nohy.
7
Rychle podávejte.
1
Plech nebo tác, který se vejde do mrazáku, vyložte potravinářskou fólií. Naběračkou na zmrzlinu na něj vytvarujte třicet kopečků vanilkové zmrzliny. Přidejte kopeček čokoládové a vložte minimálně na hodinu do mrazáku.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte a hrubou moukou vysypte ohnivzdornou mísu o objemu zhruba 1250 ml.
3
Do jiné mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a promíchejte. Přidejte vajíčka, žloutek, mléko, vanilkový extrakt a opatrně promíchejte. Nakonec co nejrychleji vmíchejte máslo. Těsto přelijte do mísy a pečte 30 až 35 minut. Nechte zchladnout.
4
Korpus 2x až 3x horizontálně prořízněte a promažte vrstvou zmrzliny.
5
Širší mísu o objemu 3 litry vyložte potravinářskou fólií a dno i boky vyskládejte kopečky zmrzliny. Doprostřed dejte naplněný korpus (rovnou stranou nahoru) a vršek zamázněte zmrzlinou. Přetáhněte fólií a vložte na 4 hodiny do mrazáku.
6
Těsně před oslavou mísu vyndejte z mrazáku a krunýř vyklopte na servírovací talíř. Z kopečku čokoládové zmrzliny udělejte hlavu, z ovocných čoček s kapkou čokoládové polevy oči a z miňonek nohy.
7
Rychle podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.