1
Zmrzlinu nechte povolit při pokojové teplotě, tak aby se dala roztírat. Prkénko o rozměru 20 × 30 cm přetáhněte potravinářskou fólií a po celé ploše potřete zmrzlinou ve vrstvě vysoké 1 cm. Zakryjte další vrstvou fólie a dejte na 2 hodiny zamrazit.
2
Upečte sušenky. Elektrickým mixérem vyšlehejte olej s cukrem 3 minuty. Přidejte prášek do pečiva, sůl, prosátý kakaový prášek, instantní kávu, vanilkový extrakt a šlehejte další 1 minutu. Zpomalte otáčky a přisypte 150 g mouky, vlijte 2 lžíce vody a zapracujte. Přisypte zbylou mouku a další 2 lžíce vody. Vzniklé těsto by nemělo být lepivé. V případě potřeby přidejte více vody nebo naopak mouky.
3
Na lehce pomoučený vál těsto vyklopte a vyválejte je na 3 mm tenký plát. Pomocí cukrářského tvořítka nebo podle nakreslené šablony vykrajujte srdce o délce 5–7 cm a klaďte je na plech vyložený pečicím papírem. Nakonec do srdcí špejlí propíchejte dírky a dejte sušenky na 10 minut do mrazáku.
4
Po vyndání z mrazáku je pečte v troubě předehřáté na 180 °C 8 minut. Po vyjmutí z trouby nechte sušenky 3 minuty chladnout a poté je přendejte na mřížku, kde vychladnou na pokojovou teplotu.
5
Před podáváním vyjměte zmrzlinu z mrazáku. Odstraňte vrchní fólii a stejným vykrajovátkem, které jste použili na sušenky, vykrojte ze zmrzliny srdce. Ta vkládejte mezi 2 sušenky. Ihned podávejte nebo ještě vložte na 1 hodinu do mrazáku, aby k sobě sušenky se zmrzlinou přimrzly.
1
Zmrzlinu nechte povolit při pokojové teplotě, tak aby se dala roztírat. Prkénko o rozměru 20 × 30 cm přetáhněte potravinářskou fólií a po celé ploše potřete zmrzlinou ve vrstvě vysoké 1 cm. Zakryjte další vrstvou fólie a dejte na 2 hodiny zamrazit.
2
Upečte sušenky. Elektrickým mixérem vyšlehejte olej s cukrem 3 minuty. Přidejte prášek do pečiva, sůl, prosátý kakaový prášek, instantní kávu, vanilkový extrakt a šlehejte další 1 minutu. Zpomalte otáčky a přisypte 150 g mouky, vlijte 2 lžíce vody a zapracujte. Přisypte zbylou mouku a další 2 lžíce vody. Vzniklé těsto by nemělo být lepivé. V případě potřeby přidejte více vody nebo naopak mouky.
3
Na lehce pomoučený vál těsto vyklopte a vyválejte je na 3 mm tenký plát. Pomocí cukrářského tvořítka nebo podle nakreslené šablony vykrajujte srdce o délce 5–7 cm a klaďte je na plech vyložený pečicím papírem. Nakonec do srdcí špejlí propíchejte dírky a dejte sušenky na 10 minut do mrazáku.
4
Po vyndání z mrazáku je pečte v troubě předehřáté na 180 °C 8 minut. Po vyjmutí z trouby nechte sušenky 3 minuty chladnout a poté je přendejte na mřížku, kde vychladnou na pokojovou teplotu.
5
Před podáváním vyjměte zmrzlinu z mrazáku. Odstraňte vrchní fólii a stejným vykrajovátkem, které jste použili na sušenky, vykrojte ze zmrzliny srdce. Ta vkládejte mezi 2 sušenky. Ihned podávejte nebo ještě vložte na 1 hodinu do mrazáku, aby k sobě sušenky se zmrzlinou přimrzly.