Pokud hledáte tradiční slovenský pokrm, který je plný chutí a snadno se připravuje, vyzkoušejte živánskou směs ze Slovenska. Tento recept kombinuje šťavnaté maso s čerstvou zeleninou a aromatickými kořeními, což vytváří lahodný a sytý pokrm, který si zamiluje celá rodina. Připravte si tento pokrm a užijte si autentickou chuť Slovenska přímo ve vaší kuchyni!
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Vepřová krkovice 400 g
Anglická slanina 100 g
Hořčice hrubozrnná 4 člž
Kmín celý 1 člž
Cibulka jarní 3 ks
Olej olivový 2 plž
Brambory nové 300 g
Sůl
Pepř
Klobása 1 ks
Vepřová krkovice 400 g
Anglická slanina 100 g
Hořčice hrubozrnná 4 člž
Kmín celý 1 člž
Cibulka jarní 3 ks
Olej olivový 2 plž
Brambory nové 300 g
Sůl
Pepř
Klobása 1 ks
Příprava
1
Připravte si alobal o rozměru 30 × 40 cm.
2
Maso, slaninu a klobásu nakrájejte na kostky a přendejte do mísy. Přidejte hořčici, na kolečka nakrájené jarní cibulky, brambory nakrájené na čtvrtky, olej, kmín, sůl a pepř.
3
Rukama promíchejte a směs přendejte do středu alobalu. Zabalte a vložte na rošt. Pečte na velmi mírném ohni 40 minut.
1
Připravte si alobal o rozměru 30 × 40 cm.
2
Maso, slaninu a klobásu nakrájejte na kostky a přendejte do mísy. Přidejte hořčici, na kolečka nakrájené jarní cibulky, brambory nakrájené na čtvrtky, olej, kmín, sůl a pepř.
3
Rukama promíchejte a směs přendejte do středu alobalu. Zabalte a vložte na rošt. Pečte na velmi mírném ohni 40 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!