Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZIMNÍ SMOOTHIE MISKA s domácí granolou
Albert logoAlbert logo
  • ZIMNÍ SMOOTHIE MISKA s domácí granolou

ZIMNÍ SMOOTHIE MISKA s domácí granolou

ZIMNÍ SMOOTHIE MISKA s domácí granolou
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Bez laktózy
Zima
Snídaně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Ovesné vločky BIO 150 g
  • Vlašské ořechy BIO 100 g
  • Chia semínka BIO 30 g
  • Banán BIO 12 ks
  • Jablko BIO 3 ks
  • Skořice mletá BIO 4 člž
  • Muškátový květ mletý 1 člž
  • Javorový sirup BIO 40 g
  • Olej kokosový BIO 50 g
  • Madlový nápoj BIO 8 plž
  • Kokosové mléko BIO 200 g
  • Cukr kokosový BIO 50 g
  • Skořice celá 8 ks
  • Sůl
  • Ovesné vločky BIO 150 g
  • Vlašské ořechy BIO 100 g
  • Chia semínka BIO 30 g
  • Banán BIO 12 ks
  • Jablko BIO 3 ks
  • Skořice mletá BIO 4 člž
  • Muškátový květ mletý 1 člž
  • Javorový sirup BIO 40 g
  • Olej kokosový BIO 50 g
  • Madlový nápoj BIO 8 plž
  • Kokosové mléko BIO 200 g
  • Cukr kokosový BIO 50 g
  • Skořice celá 8 ks
  • Sůl

Příprava

1
Banány oloupejte, dejte do mrazáku a nechte přes noc ztuhnout. Dvě jablka oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s 150 g ovesných vloček, 100 g vlašských ořechů, 30 g chia semínek, lžící mleté skořice, lžičkou muškátového květu, 20 g javorového sirupu a 40 g kokosového oleje. Směs důkladně promíchejte a rozprostřete na plech s pečicím papírem. Pečte v troubě na 160 °C po dobu 25–30 minut dozlatova.
2
Mražené banány vložte do mixéru. Přidejte 8 lžic mandlového nápoje, 20 g javorového sirupu a mletou skořici podle chuti. Mixujte na hladký krém.
3
V kastrůlku na středním plameni zahřejte 200 g kokosového mléka s 50 g kokosového cukru. Po 10 minutách stáhněte plamen a za stálého míchání vařte dalších 25–30 minut, dokud směs nezhoustne. Nakonec přimíchejte 10 g kokosového oleje a špetku soli.
4
Do misek rozdělte banánový smoothie základ, posypte domácí granolou, ozdobte plátky jablek a zasypte mletou skořicí a přidat můžete také celé svitky skořice. Na závěr pokapejte kokosovým karamelem a ihned podávejte. Připravte si domácí bio snídani! Stojí za to jíst lépe.
1
Banány oloupejte, dejte do mrazáku a nechte přes noc ztuhnout. Dvě jablka oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s 150 g ovesných vloček, 100 g vlašských ořechů, 30 g chia semínek, lžící mleté skořice, lžičkou muškátového květu, 20 g javorového sirupu a 40 g kokosového oleje. Směs důkladně promíchejte a rozprostřete na plech s pečicím papírem. Pečte v troubě na 160 °C po dobu 25–30 minut dozlatova.
2
Mražené banány vložte do mixéru. Přidejte 8 lžic mandlového nápoje, 20 g javorového sirupu a mletou skořici podle chuti. Mixujte na hladký krém.
3
V kastrůlku na středním plameni zahřejte 200 g kokosového mléka s 50 g kokosového cukru. Po 10 minutách stáhněte plamen a za stálého míchání vařte dalších 25–30 minut, dokud směs nezhoustne. Nakonec přimíchejte 10 g kokosového oleje a špetku soli.
4
Do misek rozdělte banánový smoothie základ, posypte domácí granolou, ozdobte plátky jablek a zasypte mletou skořicí a přidat můžete také celé svitky skořice. Na závěr pokapejte kokosovým karamelem a ihned podávejte. Připravte si domácí bio snídani! Stojí za to jíst lépe.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 02.01.2025 do 07.01.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.01.2025 do 07.01.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.