1
Banány oloupejte, dejte do mrazáku a nechte přes noc ztuhnout. Dvě jablka oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s 150 g ovesných vloček, 100 g vlašských ořechů, 30 g chia semínek, lžící mleté skořice, lžičkou muškátového květu, 20 g javorového sirupu a 40 g kokosového oleje. Směs důkladně promíchejte a rozprostřete na plech s pečicím papírem. Pečte v troubě na 160 °C po dobu 25–30 minut dozlatova.
2
Mražené banány vložte do mixéru. Přidejte 8 lžic mandlového nápoje, 20 g javorového sirupu a mletou skořici podle chuti. Mixujte na hladký krém.
3
V kastrůlku na středním plameni zahřejte 200 g kokosového mléka s 50 g kokosového cukru. Po 10 minutách stáhněte plamen a za stálého míchání vařte dalších 25–30 minut, dokud směs nezhoustne. Nakonec přimíchejte 10 g kokosového oleje a špetku soli.
4
Do misek rozdělte banánový smoothie základ, posypte domácí granolou, ozdobte plátky jablek a zasypte mletou skořicí a přidat můžete také celé svitky skořice. Na závěr pokapejte kokosovým karamelem a ihned podávejte. Připravte si domácí bio snídani! Stojí za to jíst lépe.
1
Banány oloupejte, dejte do mrazáku a nechte přes noc ztuhnout. Dvě jablka oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s 150 g ovesných vloček, 100 g vlašských ořechů, 30 g chia semínek, lžící mleté skořice, lžičkou muškátového květu, 20 g javorového sirupu a 40 g kokosového oleje. Směs důkladně promíchejte a rozprostřete na plech s pečicím papírem. Pečte v troubě na 160 °C po dobu 25–30 minut dozlatova.
2
Mražené banány vložte do mixéru. Přidejte 8 lžic mandlového nápoje, 20 g javorového sirupu a mletou skořici podle chuti. Mixujte na hladký krém.
3
V kastrůlku na středním plameni zahřejte 200 g kokosového mléka s 50 g kokosového cukru. Po 10 minutách stáhněte plamen a za stálého míchání vařte dalších 25–30 minut, dokud směs nezhoustne. Nakonec přimíchejte 10 g kokosového oleje a špetku soli.
4
Do misek rozdělte banánový smoothie základ, posypte domácí granolou, ozdobte plátky jablek a zasypte mletou skořicí a přidat můžete také celé svitky skořice. Na závěr pokapejte kokosovým karamelem a ihned podávejte. Připravte si domácí bio snídani! Stojí za to jíst lépe.