1
Hrst sušených hub si 30 minut předem namočte do hrnku s vodou.
2
V hrnci rozehřejte lžíci oleje a orestujte na něm zbytky jakékoliv zeleniny, která Vám zbyla, třeba 2 oloupané mrkve na kolečka, 2 řapíky celeru na plátky a 2 jarní cibulky nakrájené na kolečka. Ochuťte špetkou kurkumy, solí a pepřem, zalijte 600 ml vody, přidejte kostku bujónu, namočené houby i s tekutinou a přiveďte k varu.
3
Vařte do změknutí zeleniny a hub, pak vsypte hrst natrhaného předem vařeného nebo restovaného masa a hrst vařené rýže.
4
V hrnci rozpalte 30 g másla, za stálého míchání vsypte 50 g mouky, přidejte 100 ml smetany, nechte prohřát, vylijte do polévky a krátce povařte. Ozdobte bylinkou a pochutnejte si na večeři, která potěší i váš povánoční rozpočet.
1
Hrst sušených hub si 30 minut předem namočte do hrnku s vodou.
2
V hrnci rozehřejte lžíci oleje a orestujte na něm zbytky jakékoliv zeleniny, která Vám zbyla, třeba 2 oloupané mrkve na kolečka, 2 řapíky celeru na plátky a 2 jarní cibulky nakrájené na kolečka. Ochuťte špetkou kurkumy, solí a pepřem, zalijte 600 ml vody, přidejte kostku bujónu, namočené houby i s tekutinou a přiveďte k varu.
3
Vařte do změknutí zeleniny a hub, pak vsypte hrst natrhaného předem vařeného nebo restovaného masa a hrst vařené rýže.
4
V hrnci rozpalte 30 g másla, za stálého míchání vsypte 50 g mouky, přidejte 100 ml smetany, nechte prohřát, vylijte do polévky a krátce povařte. Ozdobte bylinkou a pochutnejte si na večeři, která potěší i váš povánoční rozpočet.