1
V hrnci rozehřejte ¾ množství oleje, přidejte oloupanou, najemno pokrájenou cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Vsypte očištěný řapíkatý celer s mrkví nakrájené na tenká půlkolečka, kostičky oloupaných brambor a protlak. Restujte 3 minuty.
2
Zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón, bobkový list a nové koření. Kopr omyjte, otrhejte část na závěrečné zdobení a zbytek i se stonky vložte do hrnce. Přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte 15 minut.
3
Oloupanou řepu nastrouhejte nahrubo. Na pánvi rozehřejte zbylý olej a řepu na něm zlehka restujte 4 minuty. Přidejte do polévky spolu s propláchnutými fazolemi a povařte dalších 5 minut. Poté odeberte všechno koření a dochuťte vinným octem, solí a pepřem.
4
Podávejte se lžící zakysané smetany, posypané čerstvým koprem.
1
V hrnci rozehřejte ¾ množství oleje, přidejte oloupanou, najemno pokrájenou cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Vsypte očištěný řapíkatý celer s mrkví nakrájené na tenká půlkolečka, kostičky oloupaných brambor a protlak. Restujte 3 minuty.
2
Zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón, bobkový list a nové koření. Kopr omyjte, otrhejte část na závěrečné zdobení a zbytek i se stonky vložte do hrnce. Přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte 15 minut.
3
Oloupanou řepu nastrouhejte nahrubo. Na pánvi rozehřejte zbylý olej a řepu na něm zlehka restujte 4 minuty. Přidejte do polévky spolu s propláchnutými fazolemi a povařte dalších 5 minut. Poté odeberte všechno koření a dochuťte vinným octem, solí a pepřem.
4
Podávejte se lžící zakysané smetany, posypané čerstvým koprem.