Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZimní boršč
Albert logoAlbert logo
  • Zimní boršč

Zimní boršč

Zimní boršč
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Česnek BIO 1 strouž.
  • Olej řepkový 50 ml
  • Cibule BIO 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Brambory 3 ks
  • Rajský protlak 70 g
  • Voda 1,2 l
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Kopr 2 hrs.
  • Zelí červené
  • Červená řepa BIO 1 ks
  • Fazole bílé 400 g
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Zakysaná smetana BIO 200 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek BIO 1 strouž.
  • Olej řepkový 50 ml
  • Cibule BIO 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Brambory 3 ks
  • Rajský protlak 70 g
  • Voda 1,2 l
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Kopr 2 hrs.
  • Zelí červené
  • Červená řepa BIO 1 ks
  • Fazole bílé 400 g

Příprava

1
V hrnci rozehřejte ¾ množství oleje, přidejte oloupanou, najemno pokrájenou cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Vsypte očištěný řapíkatý celer s mrkví nakrájené na tenká půlkolečka, kostičky oloupaných brambor a protlak. Restujte 3 minuty.
2
Zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón, bobkový list a nové koření. Kopr omyjte, otrhejte část na závěrečné zdobení a zbytek i se stonky vložte do hrnce. Přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte 15 minut.
3
Oloupanou řepu nastrouhejte nahrubo. Na pánvi rozehřejte zbylý olej a řepu na něm zlehka restujte 4 minuty. Přidejte do polévky spolu s propláchnutými fazolemi a povařte dalších 5 minut. Poté odeberte všechno koření a dochuťte vinným octem, solí a pepřem.
4
Podávejte se lžící zakysané smetany, posypané čerstvým koprem.
1
V hrnci rozehřejte ¾ množství oleje, přidejte oloupanou, najemno pokrájenou cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Vsypte očištěný řapíkatý celer s mrkví nakrájené na tenká půlkolečka, kostičky oloupaných brambor a protlak. Restujte 3 minuty.
2
Zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón, bobkový list a nové koření. Kopr omyjte, otrhejte část na závěrečné zdobení a zbytek i se stonky vložte do hrnce. Přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte 15 minut.
3
Oloupanou řepu nastrouhejte nahrubo. Na pánvi rozehřejte zbylý olej a řepu na něm zlehka restujte 4 minuty. Přidejte do polévky spolu s propláchnutými fazolemi a povařte dalších 5 minut. Poté odeberte všechno koření a dochuťte vinným octem, solí a pepřem.
4
Podávejte se lžící zakysané smetany, posypané čerstvým koprem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.