1
Omyté zelí rozeberte na jednotlivé listy a vykrojte tuhé stvoly. Spolu s cibulí nakrájejte na nudličky.
2
V pánvi rozehřejte olej a restujte na něm cibuli zasypanou cukrem a zakapanou balsamikovým octem 5 minut. Vsypte nakrájené zelí, osolte, opepřete a dalších 5 minut opékejte do lehkého změknutí.
3
Mezitím do koláčové formy o velikosti 31 × 21 cm vymazané máslem vložte rozválené těsto. Vpěchujte ho do formy, přebývající okraje odřízněte. Po dně těsto propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem a vysypte luštěninami pro zatížení. Okraje pomažte rozšlehaným vajíčkem. Pečte 10 minut na 200 °C.
4
Mezitím rozmíchejte ricottu se 110 g sýra s modrou plísní.
5
Z upečeného korpusu odstraňte luštěniny a namažte jej směsí modrého sýra. Nakonec vsypte zelí a rovnoměrně je rozetřete. Dále pečte na 180 °C po dobu 25 minut.
6
Koláč posypte vlašskými ořechy 5 minut před dopečením. Po vyjmutí z trouby zasypte zbylým rozdrobeným sýrem. Podávejte ho buď teplý, nebo za studena.
1
Omyté zelí rozeberte na jednotlivé listy a vykrojte tuhé stvoly. Spolu s cibulí nakrájejte na nudličky.
2
V pánvi rozehřejte olej a restujte na něm cibuli zasypanou cukrem a zakapanou balsamikovým octem 5 minut. Vsypte nakrájené zelí, osolte, opepřete a dalších 5 minut opékejte do lehkého změknutí.
3
Mezitím do koláčové formy o velikosti 31 × 21 cm vymazané máslem vložte rozválené těsto. Vpěchujte ho do formy, přebývající okraje odřízněte. Po dně těsto propíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem a vysypte luštěninami pro zatížení. Okraje pomažte rozšlehaným vajíčkem. Pečte 10 minut na 200 °C.
4
Mezitím rozmíchejte ricottu se 110 g sýra s modrou plísní.
5
Z upečeného korpusu odstraňte luštěniny a namažte jej směsí modrého sýra. Nakonec vsypte zelí a rovnoměrně je rozetřete. Dále pečte na 180 °C po dobu 25 minut.
6
Koláč posypte vlašskými ořechy 5 minut před dopečením. Po vyjmutí z trouby zasypte zbylým rozdrobeným sýrem. Podávejte ho buď teplý, nebo za studena.