1
Jednu lžíci oleje rozpalte spolu s 10 g másla ve velké pánvi s vyšším okrajem. Přidejte cibuli a za občasného míchání ji 10 minut opékejte dozlatova.
2
Vmíchejte zelí a opékejte 8 minut. Pak přiklopte a nechte dalších asi 8 minut dusit, aby zelí změklo. Dobře osolte a opepřete. Nechte zchladnout.
3
Pak zelí promíchejte ve velké míse s rozmačkanými bramborami, vejcem a petrželkou, dochuťte solí a ze směsi vytvarujte 8 karbanátků.
4
Osmažte je na zbylém másle a oleji z obou stran dozlatova.
5
Podávejte buď samostatně pouze s dipem, nebo jako přílohu k masu.
1
Jednu lžíci oleje rozpalte spolu s 10 g másla ve velké pánvi s vyšším okrajem. Přidejte cibuli a za občasného míchání ji 10 minut opékejte dozlatova.
2
Vmíchejte zelí a opékejte 8 minut. Pak přiklopte a nechte dalších asi 8 minut dusit, aby zelí změklo. Dobře osolte a opepřete. Nechte zchladnout.
3
Pak zelí promíchejte ve velké míse s rozmačkanými bramborami, vejcem a petrželkou, dochuťte solí a ze směsi vytvarujte 8 karbanátků.
4
Osmažte je na zbylém másle a oleji z obou stran dozlatova.
5
Podávejte buď samostatně pouze s dipem, nebo jako přílohu k masu.